Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ghinionul unui șofer. Viteza i-a scos alcoolemia la iveală

* un brăilean a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului * în decembrie anul trecut, inculpatul E.P. s-a urcat la volan după ce a consumat coniac, însă a mers cu viteză și l-au oprit polițiștii * în urma testului, s-a constatat că era băut

 

Șofer vitezoman, aflat sub influența alcoolului. Din cauză că mergea cu viteză, polițiștii l-au oprit pentru control, iar în urma testării s-a constatat că era sub influența alcoolului. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată.

Inculpatul E.P. a fost cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de art. 336 . 1 Cod penal. În rechizitoriul în cauză, arată procurorul de caz, s-a reținut faptul că, la data de 22 decembrie 2020, în jurul orei 8.37, inculpatul E.P. a fost depistat după ce a condus pe raza municipiului Brăila autoturismul marca “Volkswagen”, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

La data respectivă, organele de poliție au procedat la oprirea în trafic, respectiv pe o stradă din municipiu, a autoturismului condus de inculpatul E.P. care se deplasa cu o viteză superioară limitei legale. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat că acesta prezenta 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus de lucrătorii de poliție la Spitalul Județean de Urgență Brăila unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei”, au precizat procurorii.

Fiind audiat, inculpatul a recunoscut comiterea faptei și a spus că în data de 22 decembrie a consumat băuturi alcoolice, respectiv coniac, împreună cu un coleg de muncă cu care se întorcea de la București. Ulterior, inculpatul a plecat cu mașina personală marca VW către societatea unde lucrează și înapoi către domiciliu. Pe drum, el a fost oprit de organele de poliție întrucât circula cu o viteză neregulamentară, ocazie cu care a fost testat și cu aparatul etilotest.

S-a constatat că a condus sub influența alcoolului și s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea la regimul rutier. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul instanței.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii