Pentru mine rămâne în continuare o enigmă cum astfel de oameni ca Ghiţă Buricea reuşesc să facă atâţia bani, deşi nu de puţine ori au dat impresia că au IQ-ul undeva aproape de 85, adică la limita retardului. Este limpede că personaje ca Ghiţă Buricea sau oricare alt interlop contrafăcut din Brăila nu pot fi suspectaţi că ar fi inteligenţi. În plus, nici prea multă carte nu au, abia dacă ştiu să îşi scrie numele corect pe foaie. Şi cu toate astea, deşi nu cred să fi avut vreodată carte de muncă la viaţa lor, au case, au bani, au relaţii şi îşi permit aroganţe în public.
Faptul că Ghiţă Buricea (la fel ca şi "Ceauşescu") a ajuns zilele trecute la puşcărie, pentru că a vrut să profite de reglementările noului Cod Penal sună fix ca într-un banc prost cu Bulă. Probabil că Buricea auzise că dacă face el cereri peste cereri la instanţă, prin care să solicite ba aia, ba cealaltă o să aibă sorţi de izbândă, iar pedeapsa i se va reduce substanţial. Buricea ştia el ceva, în sensul că noul Cod Penal care a intrat în vigoare pe 1 februarie 2014 îl poate avantaja. Numai că nu a ştiut cum să profite de beneficiile acordate de noile proceduri ale Codului Penal, ajungând în cele din urmă din nou după gratii, deşi el spera la o pedeapsă mai mică.
Iată ce înseamnă să ai mulţi bani, dar să nu te ducă mintea. Un băiat cu ceva creier în cap şi bani în buzunar ar fi apelat la un avocat bun, care să îl facă să înţeleagă că nu este indicat să facă cereri peste cereri, pentru că într-un final efectul va fi taman invers decât cel scontat. Vedeţi ce înseamnă să ai bani, dar să nu te ducă mintea? Te duci la puşcărie ca prostul. Ghiţă Buricea ar putea să afirme că nu a avut cunoştinţă de noile prevederi ale Codului Penal, că nu a ştiut legea. E, uite de aia este bine să înveţe şi oameni ca Buricea că necunoaşterea legii nu te absolvă de consecinţele ei.