Mergi la conţinutul principal

Gheorghe Ivan candidează la funcţia de procuror general al României

Fost şef al Parchetului Brăila (1999 - 2001) şi al DNA Galaţi (2008-2013), procurorul Gheorghe Ivan candidează la funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României (PÎCCJ), rămasă vacantă după demisia procurorului general Tiberiu Niţu. Practic, până la sfârşitul săptămânii viitoare, Gheorghe Ivan ar putea fi, oficial, viitorul procuror general al României.
Contactat ieri, procurorul Gheorghe Ivan ne-a confirmat înscrierea la concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror general al PÎCCJ. Ivan a mai precizat că în cei peste 20 de activitate ca magistrat a promovat în funcţii numai prin examen, începând cu anul 1997, când a trecut primul examenul de definitivat, din 95 de procurori şi judecători din întreaga ţară, fiind, la acea vreme, şef de promoţie.
În vârstă de 51 de ani şi tată a patru copii, procurorul Gheorghe Ivan este doctor în drept şi profesor la Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi - Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, unde predă mai multe discipline: "Drept penal. Partea generală"; "Drept penal. Partea specială" (nivel licenţă); "Instituţii de drept penal" (master Ştiinţe Penale şi Criminalistică); "Procedee practice moderne folosite în investigaţia penală"; "Individualizarea sancţiunilor în dreptul penal" (master Carieră Judiciară).
Fiica procurorului Gheorghe Ivan îi calcă pe urme. Este doctorand la catedra de Drept Penal a Universităţi Bucureşti, iar în decembrie 2015, a obţinut Premiul revistei "Dreptul" pentru publicistică ştiinţifică în domeniul Dreptului, acordat de Uniunea Juriştilor din România (UJR). Gheorghe Ivan a avut o carieră strălucită ca magistrat. A ocupat, pe rând, numai prin examene, funcţiile de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor, judeţul Galaţi, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi şi procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi (1995-1999). A condus apoi Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila (februarie 1999 - martie 2001), după care s-a întors la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. Din septembrie 2008 şi până în decembrie 2013, Ivan a condus Serviciul Teritorial Galaţi al DNA.
Din decembrie 2013, Gheorghe Ivan ocupă funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României (Parchetul General). Ivan ar putea fi învestit în funcţia de procuror general al României până la sfârşitul acestei luni, dacă va promova concursul pentru ocuparea acestui important post.
Reamintim că, de-a lungul anilor, procurorul Gheorghe Ivan a trimis în faţa instanţei de judecată şefi de direcţii, directori de licee, oameni de afaceri, funcţionari publici, avocaţi, ofiţeri de poliţie, inspectori şcolari etc din judeţele Galaţi, Vrancea şi Brăila, dar şi lideri ai lumii interlope. Ivan i-a trimis în judecată pe fostul deputat şi candidat la funcţia de preşedinte al României, Nati Meir, pe fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, Dinu Gâlcă. De asemenea, i-a deferit justiţiei pe fostul prefect de Galaţi, Bocăneanu, pe fostul deputat Mihail Boldea (inculpat în megadosarul "Aviasan") şi pe fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Constantin Roşca.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro