În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Judeţean Brăila din acest an, Gheorghe Bunea Stancu a ţinut să precizeze câteva dintre planurile sale pentru judeţul nostru în 2012. Politicianul şi-a anunţat colegii cu această ocazie că intenţionează să continue proiectele începute pe parcursul lui 2011 şi că prioritar este domeniul sănătăţii. "Suntem la sfârşit de an, vreau să vă mulţumesc pentru 2011 cu bunele şi cu relele lui, eu zic că noi ca şi consilieri am votat multe proiecte de hotărâre bune şi foarte bune. Probabil 99% vom prinde în anul investiţional 2012 ca şi propunere din partea mea - scintigraful, acceleratorul de particule, angiograful biplan pentru cardiologie investigaţională şi pentru ceea ce înseamnă embolizare. Deja este o discuţie făcută cu cel mai bun doctor pe care îl are România astăzi, Dima Ştefăniţă, care operează în Franţa. Vom continua cu terapia intensivă pe care am început-o şi cu cardiologia care este în faza de proiectare şi va începe execuţia", a declarat preşedintele CJ Brăila. Politicianul a mai anunţat că se află în tratative cu Ministerul Sănătăţii pentru a încerca să "aducă bani" în ceea ce priveşte dotarea spitalelor. "Există un ordin al ministrului Sănătăţii în care spune dacă administraţia locală pune 5%, diferenţa o pun cei de la minister. Noi nu vrem să punem 5% şi o să vă propun să punem 50% şi restul 50% să ne dea ministerul. Nu vrem bani decât pe dotări, restul facem noi aşa cum am discutat şi aprobat planul de investiţii. Toate investiţiile începute în anul 2011 vor fi pe primele poziţii la investiţiile din 2012, conform legii. Nu uitaţi că avem 11 săli de operaţie care vor avea prioritate în ceea ce priveşte prima parte a anului. Aş dori ca până în luna iunie-iulie 2012 să fim gata cu toate", a mai adăugat Stancu.
Strategii de promovare şi investiţii
Mergând pe aceeaşi linie, preşedintele CJ Brăila a mai spus că are şi câteva planuri în ceea ce priveşte promovarea domeniului sănătăţii pentru noul an şi că principala "sursă a lui 2012" trebuie să vină din zona privată. "Avem discuţii avansate cu ceea ce înseamnă asiguratorii privaţi. Aşa cum v-am spus una dintre sursele lui 2012, trebuie să fie partea privată. Pentru că lucrurile se schimbă, apar pilonii pentru asiguratorii privaţi şi asta e valabil pentru toate spitalele. De asemenea avem discuţii cu cei de la muzee şi cu Centrul de Creaţie să facem 4-5 filmuleţe de scurtă durată pe care să le «rostogolim» pe televiziunile din Brăila, Galaţi, Tulcea, Ialomiţa, Buzău, Vrancea, cei care sunt în jurul nostru. Deja avem o atractivitate mult mai mare pentru judeţul Brăila", a completat Gheorghe Bunea Stancu. Politicianul a ţinut să sublinieze importanţa realizării celor 11 săli de operaţie, în condiţiile în care există aparatură performantă ce nu poate fi utilizată în lipsa acestora. De asemenea, acesta a explicat şi care ar fi sumele necesare pentru realizarea acestora: "Investiţia la sălile de operaţie este între 3 şi 4 milioane, investiţia la ceea ce o să mai cumpărăm în plus este undeva la 3,6 milioane de euro. Ca şi surse e un avans pe care îl putem da, diferenţa o putem plăti în 22 de luni, câte 4 miliarde pe lună, 2 miliarde spitalul, 2 noi, dar rezolvăm o problemă care aduce şi foarte mulţi bani. În special radioterapia, unde există un program naţional prin care putem aduce foarte mulţi bani".
Stancu, nemulţumit de ambulatoriu
Politicianul s-a arătat nemulţumit pe deplin de modul în care funcţionează ambulatoriul. Acesta consideră că mentalitatea medicilor şi a personalului spitalului ar trebui schimbată. "În legătură cu ambulatoriul, nu funcţionează aşa cum mi-am dorit. Mai avem multe de lucrat în el, în primul rând cu mentalitatea medicilor şi a personalului care îl deserveşte. Tot spitalul vrea să facă investigaţii doar în ambulatoriu unde sunt cele mai bune aparate, nu mai e bun spitalul acum... Lucrăm la un regulament împreună cu conducerea, cu managerul, la ceea ce înseamnă accesul şi modul în care se intră în acest ambulatoriu", a spus preşedintele CJ Brăila. Cu toate acestea, Stancu vede şi o parte bună: "Partea bună este că toată lumea apreciază, există acea recepţie, e civilizat, se aşteaptă, se intră atunci când îţi vine rândul, sunt şi lucruri bune, dar nu sunt aşa cum mi-aş fi dorit eu să funcţioneze".
"E mai important este să ni se întâmple ceva în judeţ, decât să nu ni se întâmple"
În altă ordine de idei, Gheorghe Bunea Stancu a avut şi o replică în ceea ce priveşte criticile primite de administraţia oraşului în ultima perioadă. "În general eu cred că nu s-a transformat zona din Consiliul Judeţean într-o dispută politică, am căutat să stăm cât mai departe de zona asta. Eu cred că e mai important este să ni se întâmple ceva în judeţ, decât să nu ni se întâmple. Şi viaţa a demonstrat că din toate războaiele astea nimeni nu a ieşit câştigător, fiecare a ieşit mai şifonat sau mai puţin şifonat. Dacă în 2012 cei care au puterea de a influenţa unele lucruri se gândesc mai mult la brăileni împreună cu noi, eu cred că vom avea de câştigat cu toţii", a încheiat preşedintele CJ Brăila.