Gheorghe Bunea Stancu incearca sa falimenteze agentia BTT | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Gheorghe Bunea Stancu incearca sa falimenteze agentia BTT

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, nu a renuntat la ideea de a pune mina pe spatiile ocupate de BTT si incearca pe toate caile sa-si atinga scopul cit mai rapid. Desi pe rolul Judecatoriei Braila sint patru procese intre BTT si Consiliul Judetean privind dreptul de a folosi spatiul si de a fi proprietar, Gheorghe Bunea Stancu a blocat abuziv conturile BTT-ului, luna trecuta. El a cerut, in luna iunie 2007, plata chiriei retroactiv, pe ultimii doi ani, considerind ca i se cuvine o chirie de cinci euro pe metrul patrat. De mentionat faptul ca SC BTT SA este o firma cu capital majoritar de stat, actionar principal fiind Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (87,9%).
"Printr-o hotarire a Camerei de consiliu a Tribunalului Braila s-au blocat conturile. Domnul Bunea Stancu a facut un proces-verbal, semnat si de vicepresedintele CJ Niculina Moisescu, in care a spus ca BTT-ul functioneaza in aproape 1.900 de metri patrati plus o terasa de peste 300 de metri patrati. A pus cinci euro pe metru patrat chirie si m-a actionat in instanta. Sintem la al treilea termen in acest proces, dar vazind ca lucrurile nu ies asa cum vrea, ca timpul trece si se apropie alegerile, a spus ca trebuie sa ma blocheze. A mers la Camera de consiliu a Tribunalului Braila, fara citarea partilor, si intr-o zi, pe 14 iunie, ne-am si trezit cu conturile blocate la toate cele 14 banci din Braila, pentru recuperarea sumei de 1.160.000 lei. Noi am considerat ca nu este legal, am facut cerere la Curtea de Apel Galati, de suspendare. Ne-am judecat pe recurs si am cistigat, dar totul a necesitat timp, nervi, bani. Avind conturile blocate ne-au ajutat colegii din tara sa putem plati o cautiune de 120.000 lei, ceea ce in virf de sezon nu este simplu. Conturile au fost blocate doua saptamini. Noi nu avem de ce sa platim acea chirie. Am avut un contract de asociere in participatiune cu Centrul Cultural pentru Tineret. Presedintele Stancu, din momentul cind a venit pe functie, m-a tot invitat sa trec cu totul la CJ, i-am explicat ca nu se poate, vazind ca nu cedez a desfiintat Centrul Cultural pentru Tineret, ca sa nu mai fie valabil contractul de asociere, desi primea bani din partea noastra in baza acelui contract. A venit cu intentii rele, sa falimenteze aceasta firma ca sa o poata cumpara", a spus intr-o conferinta de presa directorul BTT, Costica Popescu.

Directorul BTT Costica Popescu nu intelege de ce senatorul Simionescu nu i-a o pozitie transanta in acest litigiu

Totul a inceput in 1991, cind Guvernul a dat un decret conform caruia patrimoniul UTC trebuia sa treaca in patrimoniul Fundatiilor pentru Tineret. Fundatia pentru Tineret de la Braila a vrut hotelul si restaurantul, a dat in judecata BTT, dar a pierdut. Pina in 1996, BTT sucursala Braila a functionat fara probleme datorita unei hotariri guvernamentale din 1990 care prevedea administrarea caselor tineretului de catre BTT. In 1996, conducerea BTT sucursala Braila a incheiat cu CJ un contract de asociere in participatiune, CJ avea 40% din profit, iar firma 60%, insa in cazul in care firma avea pierdere, Consiliul Judetean primea 1% din cifra de afaceri. Pentru ca legal acest tip de asociere nu era posibil intre doua firme de stat s-a hotarit infiintarea Centrului Cultural pentru Tineret, care sa se ocupe de administrarea cladirii si care sa aduca CJ cele 40 de procente din profit. Centrul Cultural pentru Tineret s-a infiintat in 1997, iar in 1999 s-a incheiat contractul. O clauza in contract prevedea ca daca Centrul Cultural se desfiinteaza, contractul nu mai e valabil. Dupa cinci ani, in 2004, presedintele CJ de atunci, Aurel Simionescu, a prelungit contractul de asociere pentru inca cinci ani, insa tot in 2004 a venit la presedintia CJ Gheorghe Bunea Stancu, care a incercat intii sa-l convinga pe Costica Popescu sa treaca in subordinea CJ cu tot cu agentie. Pentru ca acesta a refuzat, a inceput razboiul ce are ca finalitate, dupa cum spune directorul BTT falimentarea firmei, evacuarea ei si trecerea spatiului in adminstrarea CJ. Printr-o hotarire a CJ spatiul a fost trecut deja in proprietatea consiliului condus de Stancu, dar directorul Popescu spune ca nu este corect, pentru ca CJ nu a investit un leu in aceste cladiri, ba, din contra, CJ a primit bani de la BTT in virtutea contractului de asociere in participatiune. Costica Popescu spune ca in toata aceasta poveste nu intelege de ce senatorul Simionescu nu are o pozitie transanta, pentru ca stie exact cum arata cladirea in '89 si stie ce investitii s-au facut.
Pe rol sint patru procese ale CJ impotriva BTT, toate urmarind acelasi lucru: evacuarea firmei. S-a incercat evacuarea chiar si cu o ordonanta prezidentiala, insa conducerea BTT a atacat-o la Curtea Constitutionala si a cistigat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro