- într-un document dat publicităţii, Antistescu le explică brăilenilor ce l-a determinat să propună un proiect, realizabil pe banii lui, pentru urbanizarea zonei străzii Anghel Saligny • Gheorghe Antistescu a ales această cale după ce în ultima şedinţă a CLM, proiectul propus de el a fost respins de consilierii municipali
Dragi brăileni,
Mă numesc Gheorghe Antistescu şi am venit în Brăila acum 21 de ani. Acum 10 ani, eu şi familia mea am devenit brăileni cu acte în regulă.
Vineri, 30 iunie, a avut loc şedinţa CLM în care a fost respins un proiect propus Primăriei de către mine, cu finanţarea mea, pentru urbanizarea zonei străzii Anghel Saligny, în zona cuprinsă între străzile împăratul Traian şi Danubiului.
Motivul respingerii a fost că Antistescu doreşte să pună bariere şi să interzică locuitorilor Brăilei, accesul pe strada Anghel Saligny (???!!!!).
Nimic mai fals şi tendenţios !!!
Acesta e motivul pentru care doresc să vă clarific pe voi, locuitorii oraşului, de ceea ce scrie în proiect şi deci de ceea ce doresc să fac în această zonă şi pentru mine dar şi pentru voi, dar poate şi pe acei Consilieri care au votat negativ...
Proiectul prevede limitatoare de viteză şi indicatoare de limitare a acesteia la 30 km/h, pentru a domoli apetitul motocicliştilor şi al automobiliştilor de a face drifturi până la ore târzii în noapte, dar şi pentru a-i asigura Poliţiei cadrul legal de sancţionare.
Avem apoi treceri de pietoni care în prezent nu există, fapt pentru care circulaţia pe jos este o reală aventură. Sunt prevăzute piste generoase pentru biciclişti, pentru că nici ei nu pot circula în siguranţă, ca într-un oraş civilizat.
Am prevăzut un sens giratoriu în intersecţia cu strada Împăratul Traian, pentru că aici se întâlnesc cinci străzi fără a avea o reglementare. Cum era firesc, e prevăzută şi o parcare generoasă, în capătul străzii Danubiului .
Lucrul care a deranjat peste măsură a fost limitarea cu semibariere a accesului auto pe faleza Dunării, cuprinsă între noua Căpitănie şi Troiţa de lângă sediul Romnav - Gara Fluvială, pentru alte maşini decât cele implicate în activităţi la malul Dunării în această porţiune: Căpitănia Portului, Primăria, Universitatea Ecologică, APDM Brăila, Romnav, dar şi autocarele cu străinii care ne vizitează oraşul cu motonavele fluviale.
Trebuie să menţionez că sunt armator fluvial, iar această cutumă este strict uzitată peste tot pe Dunăre, dar şi peste tot în lume: faleza este loc de promenadă pentru pietoni şi nu pentru maşini!!!
Acest proiect a primit avizul Poliţiei Rutiere Brăila!
Cu speranţa că acum aveţi imaginea corectă a conţinutului proiectului, sper că veţi înţelege intenţiile mele bune, de a linişti acest colţ de oraş în care nebunia îşi are locul de circa 10 ani şi în care eu şi cu familia mea trăim plătind ca şi voi taxele la zi şi construind, cu Autorizaţii de Construire, tot ceea ce poate vă încântă privirea.
E ceva poate din ciclul „Lasă, băi, că merge şi aşa!” sau din ciclul „Ce crede ăsta, că dacă are bani face el ordinea aici la noi!?”....
Cred cu sinceritate că dl. Primar a fost dezinformat de cei pe care-i conduce, pentru că a promis că vom relua discuţia pe această temă...
Apropos: acest proiect a fost lansat de mine, prin cerere, în anul 2015!!!!
Probabil spre bucuria unora „de bine”, voi face şi eu ca cei de la Automobile Dacia, care au declarat că dacă nu se va realiza autostrada Piteşti-Sibiu în cinci ani, atunci relocă fabrica altundeva....
Cu deosebit respect,
Gheorghe Antistescu - cetăţean al Municipiului Brăila
Cine este Gheorghe Antistescu
Gheorghe Antistescu este patronul firmei “Romnav”, armator fluvial care deţine unul dintre punctele de trecere bac de la Smârdan, către judeţul Tulcea. După cum v-am mai informat, sediul firmei “Romnav” este situat în prezent în clădirea fostei Gări Fluviale, unul dintre cele mai frumoase monumente istorice ale Brăilei. La etajul acestei clădiri, locuieşte familia Antistescu.
În apropierea Gării Fluviale, la intersecţia străzii Danubiului cu strada Anghel Saligny, vizavi de sediul noii Căpitănii fluviale, cei doi fii ai lui Gheorghe Antistescu şi-au construit, în ultimii ani, câte o vilă. În aceste condiţii, familia Antistescu este direct afectată de zgomotul provocat noaptea de şoferii şi motocicliştii care îşi etalează “talentele” în zonă, turându-şi motoarele în întreceri periculoase. Situaţia durează de ani de zile, fără ca Poliţia Rutieră să reuşească să ţină fenomenul sub control. În plus, locul este acoperit cu un covor de coji de seminţe după retragerea “piloţilor de formula unu”, dar şi a altor cocalari, care-şi bat joc de o zonă care ar trebui să fie reprezentativă pentru Brăila.