Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Gestul presedintelui este o rusine pentru sistemul sanitar romanesc"

Decizia presedintelui Traian Basescu de a se opera de hernie de disc la un spital vienez a demonstrat, inca o data, ca sistemul sanitar romanesc nu reuseste sa faca fata unor situatii de urgenta cu risc minor si ca nu este pregatit inca sa intre in Europa. Toate afirmatiile ministrului Sanatatii cu privire la potentialul material si uman existent in sistemul pe care il pastoreste s-au dovedit a fi simple castele de nisip in momentul in care, pentru presedintele tarii, cel mai bun medic din Romania s-a dovedit a fi avionul spre Viena.
A fost o alegere personala, dar si o palma la adresa medicilor romani si a unitatilor spitalicesti, sint de parere unii reprezentanti ai corpului medical de la cele mai renumite clinici.
"Este cel mai rusinos lucru care s-a putut intimpla in Romania. La Bagdasar-Arseni, de exemplu, spitalul dispune de cea mai moderna tehnologie, cea mai mare investitie facuta in acest sens intr-un centru universitar. Gestul presedintelui este o rusine mare de tot, pentru tot sistemul sanitar romanesc", ne-a declarat ieri conf. dr. Daniela Bartos, fost ministru al Sanatatii.
Pe de alta parte, prof. dr. Dan Sabau, presedintele Comisiei de Sanatate, apreciaza ca sistemul sanitar romanesc nu dispune inca de o solutie terapeutica pentru care s-a optat pentru presedintele Romaniei, respectiv interventia laparoscopica.
"Mi se pare normal ca interventia chirurgicala sa se efectueze acolo unde exista experienta. Sistemul sanitar romanesc este in plina reforma si are niste hibe la acest capitol. Presedintele a vrut o operatie miniinvaziva, dar dorinta de a fi efectuata interventia laparoscopica implica o experienta insuficienta, de doar 5 cazuri in Romania. Sint convins ca, in acest sens, punctul de vedere al comisiei de evaluare a starii de sanatate a fost decisiv, pentru ca operatia respectiva nu a intrat in uzul romanesc de interventie; experienta chirurgicala romaneasca pe cale clasica este foarte mare, dar presedintele a vrut o operatie miniinvaziva", a precizat senatorul Dan Sabau.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii