Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Germania ocupa locul trei la CM

Germania a cistigat medaliile de bronz la Cupa Mondiala pe care a organizat-o, invingind cu scorul de 3-1, Portugalia, in finala, la capatul unui meci pe care a reusit sa-l domine, in ciuda faptului ca jucatorii erau, poate, cu gindul la finala mare de la Berlin.
Germania a inceput meciul mai determinata, impinsa de la spate de zeci de mii de suporteri care ii rugau pe jucatori sa cistige pentru a-l convinge pe Klinsmann sa ramina selectioner, desi inaintea startului Cupei Mondiale nimeni nu se astepta sa se ajunga pina aici.
Astfel, portughezii au fost inghesuiti minute bune in propria jumatate de teren. Kehl a ratat de putin tinta in minutul 5, Klose l-a imitat trei minute mai tirziu. Prima ocazie a Portugaliei a venit abia in minutul 14, insa Oliver Kahn, titular in premiera la aceasta editie a Cupei Mondiale, a retinut fara probleme sutul expediat de Deco, din lovitura libera. Un minut mai tirziu portarul de la Bayern Munchen a salvat in fata lui Pauleta, facindu-l pe Klinsmann sa nu regrete ca l-a trimis in teren in locul lui Lehmann. Dupa cele doua ocazii, lusitanii au devenit ceva mai incisivi, profitind si de spatiile acordate de nemti, insa fara rezultat pe tabela de marcaj.
Germanul Kehl a fost la un pas de a deschide scorul si de a arunca in aer tribunele in minutul 25, insa sutul sau cu piciorul sting a fost scos peste transversala de Ricardo. La cealalta poarta Simao nu a reusit sa loveasca mingea cu capul, la o lovitura de colt in minutul 36, iar Costinha nu a ajuns la timp pentru a impinge balonul in plasa. Odata cu scurgerea minutelor ritmul jocului a scazut, jucatorii parind sa astepte cu mai mare nerabdare pauza decit golul, aceasta gasind tabela tot la 0-0.
Partea secunda a inceput intr-o usoara nota de dominare a portughezilor, care au reusit sa combine cu lejeritate la mijlocul terenului, profitind de lipsa de organizare a gazdelor in lipsa capitanului Michael Ballack. La scurt timp de la reluare, in minutul 56, a venit si golul, numai ca acesta a fost trecut in contul Germaniei de Schweinsteiger. Acesta a primit un balon pe partea stinga, la marginea careului, a intrat in centru si a marcat cu un sut de la 20 de metri, cu concursul lui Ricardo, care s-a plasat gresit. Golul le-a dat aripi jucatorilor lui Klinsmann, in timp ce prabusiera Portugaliei a fost desavirsita cinci minute mai tirziu, cind Germania si-a majorat avantajul, ca urmare a autogolului lui Petit, care a deviat nefericit un balon trimis in careu de Schweinsteiger, din lovitura libera de la 18 metri lateral stinga.
Portugalia nu a renuntat insa la ofensiva, iar Scolari l-a trimis in teren pe atacantul Nuno Gomes, in locul fundasului Nuno Valente. Dupa ce Kahn a respins foarte bine un sut al lui Cristiano Ronaldo, cei care au marcat au fost tot germanii, in minutul 79, prin acelasi Schweinsteiger. Acesta a primit un balon pe stinga, a avansat, l-a driblat pe Petit si a marcat dintr-o pozitie similara celei de la primul gol, trimitind o "bomba" de la 20 de metri, in plasa laterala, in stinga lui Ricardo.
Lusitanii ar fi putut inscrie golul de onoare in minutul 82, cind Kahn a fost pacalit de traiectoria balonului la o lovitura libera de la 35 de metri executata de Cristiano Ronaldo, dar s-a redresat in ultimul moment si a reusit sa boxeze in fata, spre norocul sau niciun adversar neaflindu-se in apropierea portii.
Portugalia a reusit totusi sa inscrie golul de onoare, in minutul 88, cind Figo a centrat in careu de pe partea dreapta, iar Nuno Gomes a marcat cu capul, din plonjon de la 6 metri., stabilind scorul final al partidei, 1-3.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii