Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Germania incepe procedurile de ratificare a Tratatului de aderare a Romanie

Germania va incepe, miercuri, procedurile de ratificare a Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, a informat, miercuri, ministrul de interne Vasile Blaga, in cadrul unei reuniuni romano-britanice.
"Am fost aseara (marti, n. red.) la Berlin si pot sa va confirm ca astazi (miercuri, n. red.) vor incepe procedurile de ratificare a Tratatului si in Germania", a declarat Blaga.
Senatul Poloniei a ratificat, saptamina trecuta, cu unanimitate de voturi, Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, informa Ministerul roman al Afacerilor de Externe (MAE).
MAE mentiona ca, in 10 martie, Legea de ratificare a Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana a fost aprobata si de Seim (Camera inferioara a Parlamentului polonez). Legea privind ratificarea Tratatului de aderare va intra in vigoare odata cu promulgarea acesteia de catre presedintele Republicii Polone, Lech Kaczynski, se mai arata in comunicat.
In 30 martie, si Parlamentul lituanian a ratificat Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. Procedura parlamentara privind ratificarea de catre Lituania a Tratatului s-a incheiat, urmind ca legea de ratificare sa fie promulgata de presedintele Valdas Adamkus.
Pina in prezent, Tratatul a fost ratificat de: Slovacia, Ungaria, Slovenia, Republica Cipru, Grecia, Estonia, Republica Ceha, Spania, Italia, Malta, Letonia, Olanda, Marea Britanie, Portugalia, Lituania si Polonia.
De asemenea, Senatul Belgiei a aprobat, in 30 martie, rezolutia privind ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. Legea pentru ratificarea Tratatului de aderare urmeaza sa fie dezbatuta in Camera Reprezentantilor, precum si in Parlamentele regionale.
Franta va ratifica tratatul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana pina la vara, a anuntat recent ministrul francez pentru cooperare, dezvoltare si francofonie, Brigitte Girardin.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii