Mergi la conţinutul principal

George Paladi, vicepreședinte al Comisiei pentru Politică Economică, atacă partenerii din Coaliție pe tema crizei din energie

* deputatul PSD Brăila George-Adrian Paladi, fost prefect, susține că în ciuda faptului că social-democrații au venit cu propuneri ce ar ameliora situația privind facturile la energie electrică, acestea nu sunt încă luate în calcul de partenerii din Coaliție * mai precis, parlamentarul a amintit despre supraimpozitarea profiturilor suplimentare pe care le-au obținut firmele din domeniul energetic, variantă pe care Ministerul Energiei (condus de PNL), încă nu o propune sub forma unei ordonanțe de urgență

 

Deputatul brăilean George-Adrian Paladi (PSD), vicepreședinte al Comisiei pentru Politică economică, Reformă și Privatizare, s-a arătat revoltat de anumite neînțelegeri la nivelul Coaliției de guvernare care produc ecouri și la nivelul crizei energetice din România. Potrivit lui Paladi, problema prețurilor la energie este încă în primul plan al vieții sociale și economice a românilor. Acesta susține că există în continuare mari dificultăți în gestionarea facturilor mari de către populație, iar firmele sunt nevoite să facă ajustări ale producției sau să împovăreze tot consumatorii finali, pentru a face față scumpirilor. În acest context, Paladi a atras atenția că în ciuda faptului că PSD a prezentat în Coaliție o serie de soluții, ele încă nu au fost transpuse de către Guvern într-o ordonanță de urgență. Acesta a vorbit, printre altele, despre supraimpozitarea profiturilor suplimentare pe care le-au obținut firmele din domeniul energetic, dar pe care ministerul Energiei, condus de Virgil-Daniel Popescu (PNL), nu o pune în practică.
”Partidul Social Democrat nu are în responsabilitate direct
ă sectorul energetic, însă situația absolut excepțională din ultimele luni a determinat PSD să lucreze la identificarea unor soluții care să vină în sprijinul consumatorilor, antreprenorilor și, în cele din urmă, al economiei naționale în ansamblul ei. Aceste soluții au fost aduse în atenția partenerilor de Coaliție, pentru a face obiectul unui act normativ dedicat. Propunerile PSD au fost confirmate la nivel european, iar cel mai recent exemplu în acest sens este reprezentat de supraimpozitarea profiturilor suplimentare pe care le-au obținut firmele din domeniul energetic, în urma creșterii accelerate a prețurilor. Această propunere a PSD își găsește ecoul în recomandarea pregătită de Comisia Europeană, care își dorește ca statele membre să impoziteze câștigurile rezultate din creșterile de prețuri și să folosească sumele astfel obținute în energie regenerabilă și soluții de economisire a energiei”, a declarat parlamentarul PSD.

Totodată, acesta a mai precizat că banii obținuți din această supraimpozitare ar putea fi folosiți la sprijinirea consumatorilor și industriilor afectate de creșterea tarifelor la energie.

”Din păcate, Guvernul nu a adoptat nici până acum o ordonanță de urgență în acest sens. PSD nu poate face mai mult decât să pună pe masa Executivului soluțiile și măsurile pentru stoparea creșterii prețurilor la energie și gaze naturale; sarcina inițierii proiectului de ordonanță de urgență revine exclusiv Ministerului Energiei. Ministerul nu mai are niciun motiv pentru a întârzia acest demers. Soluțiile există, sunt viabile și verificate, iar românii au nevoie imediată de aplicarea lor”, a conchis vicepreședintele Comisiei pentru Politică Economică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro