Dan Voiculescu, condamnat in 2014 la 10 ani de închisoare cu executare, susţine într-o postare pe blog că, potrivit programului aprobat de penitenciar, a lucrat 3 ore pe zi şi a studiat 2 ore, în afara orelor de muncă. Prin urmare, în urma unui calcul simplu al zilelor petrecute în închisoare de fondatorul Partidului Conservator, de la condamnarea din 8 august 2014 şi până la finalul lui 2015, interval în care acesta a publicat 10 cărţi, rezultă că Voiculescu a acordat în medie 102 ore de studiu fiecărei lucrări.
O notă internă Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, citată de Hotnews.ro, menţionează, între alte probleme constatate la Rahova, şi situaţia deţinutului Dan Voiculescu, care a reuşit performanţa ca, în paralel cu timpul alocat scrierii de cărţi, să acumuleze şi ore de muncă pretinzând că a prestat diferite activităţi.
Astfel, Voiculescu a primit acest tip de beneficii în aceeaşi zi (şi ore de studiu, şi ore de muncă), fapt fără precedent în penitenciarele din România - remarcă Hotnews. Mai mult, el ar fi fost pontat şi pentru ore de muncă pe care în realitate nu le-a executat niciodată. Toate aceste informaţii sunt consemnate într-o notă internă a ANP din 29 decembrie 2015.
Aceasta ridică o serie de probleme angajatorului, care în acest caz este penitenciarul Rahova. Potrivit Codului Muncii, o persoană nu poate fi dublu pontată, nici nu poate munci mai mult de 8 ore pe zi. Dacă i s-ar lua în calcul atât cele opt ore de studiu, cât şi cele opt ore de muncă, ar rezulta că Voiculescu a muncit 16 ore pe zi - fapt interzis prin lege.
Însă părintele Antenelor susţine într-o postare pe blog că programul său din penitenciar aprobat constă din 3 ore de muncă pe zi şi 2 ore de studiu. Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în august 2014, în dosarul ICA, iar până la sfârşitul anului trecut a scris nu mai puţin de 10 lucrări „ştiinţifice". În acest ritm, beneficiind de toate înlesnirile (vârstă, muncă, creativitate), el ar putea părăsi puşcăria chiar în vara acestui an.