Mergi la conţinutul principal

Geniu al matematicii. O elevă din Brăila de 11 ani a cucerit juriul “Românii au talent”

* Ioana Ștefania Badea, elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, a uimit pe toată lumea cu mintea sa strălucită * Ioana le-a arătat cât de repede poate face calcule, folosind o tehnică japoneză apărută recent și în țara noastră * “Mă bucur că ai venit să dai o mână de ajutor să facem matematica și mai prietenoasă în ochii oamenilor”, i-a spus Andi Moisescu

 

 

 

Se numește Ioana Ștefania Badea, are 11 ani, este elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, iar în urmă cu doar câteva zile, în ediția din 17 martie a emisiunii “Românii au talent”, a lăsat o țară întreagă cu gura căscată, folosindu-și doar mintea.

Pasionată de matematică, Ioana le-a arătat juraților și publicului cât de repede poate face calcule, folosind o metodă de aritmetică mentală japoneză, pe care a învățat-o în perioada pandemiei.

De atfel, când a pășit pe scenă și a fost întrebată ce anume va prezenta, Ioana a răspuns: “Mi-am propus să vă arăt o metodă japoneză de calcul, îmi folosesc degetele și totodată și mintea”.

Ioana a trecut apoi la calcule, adunând mai multe numere formate din una, două sau trei cifre, ce se derulau pe un ecran la un interval de două secunde, o secundă și chiar și jumătate de secundă. Un adevărat spectacol, spre uimirea juriului emisiunii, publicului prezent în sală, dar și telespectatorilor, dovadă fiind sutele de mesaje de pe rețelele sociale.

Mi se pare incredibil. Cred că ești un exemplu pentru toți copiii. Eu sunt sigură că toți copiii vor căuta pe net cum e metoda asta. Ești un copil extraordinar și mă bucur că ne-ai călcat pragul!”, i-a spus Andra.

Băiețelul meu este și el îndrăgostit de matematică. El când se plictisește ia o carte de exerciții și câte o oră face exerciții. Mi se pare foarte frumos ce faci, iar pentru creierul tău este o metodă care îl va ține proaspăt până la 100 de ani”, a spus și Dragoș Bucur.

Ioana mă bucur că ai venit să dai o mână de ajutor să facem matematica și mai prietenoasă în ochii oamenilor”, i-a transmis Andi Moisescu.

Eleva din Brăila a primit patru de “Da!” de la jurați și a trecut în etapa următoare a celebrului concurs de talente.

O elevă de 10 la școală

 

De când a descoperit această modalitate de a învăța matematica prin aritmetică mentală japoneză, metodă diferită față de aceea ce se predă în școli, Ioana a participat la numeroase concursuri de profil din țară, după cum scriu cei de la protv.ro. Ioana spune că prin intermediul acestor calcule ambele emisfere ale creierului sunt dezvoltate în egală măsură. În plus, metoda ajută copiii să se concentreze mai ușor, să învețe mai rapid și le dezvoltă gândirea analitică.

Deși nu vrea să se laude, Ioana este o elevă excelentă la toate materiile, ea având numai note de 10 la școală. Iar dincolo de pasiunea pentru matematica, aceasta adoră să citească și să scrie povești.

Momentul elevei din Brăila la emisiunea “Românii au talent” poate fi văzut pe Youtube.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro