Mergi la conţinutul principal

Geniștii brăileni, la înălțime. Instruire în comun în cadrul exercițiului RESOLUTE CASTLE 22

* militari și utilaje de geniu din cadrul Batalionului Nave Treceri Fluviale "Danubius" - Brigada 10 Geniu "Dunărea de Jos" au participat la exercițiul multinațional RESOLUTE CASTLE 22 * împreună cu aliații americani, aceștia au construit un drum de aproape 11 km, în zona Centrului Secundar de Instruire pentru Luptă de la Poligonul Smârdan

 

Potrivit unor surse militare oficiale, în perioada 19 august - 2 septembrie 2022, militari și utilaje de geniu din cadrul Batalionului Nave Treceri Fluviale "Danubius" al Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" Brăila au participat la exercițiul multinațional "RESOLUTE CASTLE 22", rotația a doua, desfășurat la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Poligonul Smârdan (Tulcea). În această zonă, împreună cu partenerii americani, geniștii brăileni au executat un proiect comun de construcție a unui drum având lungimea de 10,7 kilometri, din care 8,2 kilometri contingentul românesc și 2,5 kilometri cel american. Potrivit surselor citate, în cadrul proiectului, au fost aplicate și respectate proceduri comune de interoperabilitate în ceea ce privește instrucția genistică, reprezentanții partenerilor americani, CW3 Vineyard și CW2 Calbick, exprimându-și satisfacția pentru calitatea lucrărilor efectuate.

"Proiectul este unul ambițios, iar așteptările sunt destul de ridicate, astfel militarii români și americani implicați în această misiune tratează cu mare atenție și profesionalism fiecare părticică din proiectul aflat în execuție", a declarat comandantul detașamentului RESOLUTE CASTLE 22, maior Ionuț Popescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro