Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Generalul Badalan, anchetat de DNA

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a declansat urmarirea penala in dosarul privind legalitatea contractului de schimb dintre Statul Major al Fortelor Terestre (SMFT) si Tofan Group, respectiv cel referitor la autovehicule uzate contra anvelope.
Contractul de schimb dintre SMFT si Tofan Grup, derulat intre 2000 si 2004, cand la conducerea acestei structuri a Armatei era generalul Eugen Badalan, actualul sef al Statului Major General, face obiectul unui dosar inregistrat la DNA, sustin surse judiciare.
Potrivit acestora, in acest dosar - in care a fost inceputa urmarirea penala pentru abuz in serviciu in forma calificata - procurorii anticoruptie au constatat nereguli in derularea contractului, in baza caruia a fost transmis dreptul de proprietate a tehnicii scoase din functiune de la Ministerul Apararii Nationale (MApN), o institutie publica, la un agent comercial (Tofan Group) si primirea, la schimb, a unor cantitati de anvelope de diferite tipuri si dimensiuni.
Astfel, in schimbul a patru mii de autovehicule, Fortele Terestre au primit sase mii de anvelope, acest fapt fiind sesizat procurorilor anticoruptie de MApN, care sustine ca acest contract nu a respectat prevederile legii si a adus prejudicii mari Armatei.
DNA mai face verificari intr-un alt dosar privindu-l pe generalul Eugen Badalan, seful Statului Major General, referitor la un contract de furnizare de echipament, respectiv de uniforme "Ripstop".
in decembrie 2004, printr-un raport, printre ai carui semnatari se afla generalul Eugen Badalan si ministrul Apararii de atunci, Ioan Mircea Pascu, s-ar fi perfectat transformarea unui contract din anul 2004, de livrare de costume militare confectionate din tesatura "Ripstop" (incheiat cu firma Texplorer Gmbh), intr-un contract multianual pe perioada 2005-2007.
In acest al doilea dosar sint cercetati 14 militari, sustin sursele citate
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii