Generalul Bădălan - acuzat că ar fi devenit profesor universitar, încălcând legea | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Generalul Bădălan - acuzat că ar fi devenit profesor universitar, încălcând legea

Deputatul PDL de Brăila, Eugen Bădălan, este din nou implicat într-un scandal de proporţii. De data aceasta, Bădălan, împreună cu alte 100 de persoane, este acuzat că ar fi dobândit titlul de conferenţiar şi de profesor universitar în baza unor documente false. Cazul a ieşit la iveală după ce secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari, din cadrul DNA, a efectuat cercetări la nivelul Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I" (UNAp). Aşa cum informează presa centrală, în baza ultimelor date obţinute de procurori, peste 100 de militari şi civili vor fi chemaţi în scurt timp la DNA pentru a da explicaţii cu privire la modul cum au devenit profesori universitari, conferenţiari, lectori sau conducători de doctorat. Printre cei care se află în atenţia procurorilor se numără şi generalul (r) Eugen Bădălan.
Conform informaţiilor oferite de către procurorii DNA, aceştia au descoperit că în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I" se formase o filieră pentru cei care doreau să obţină un titlu de lector sau conferenţiar universitar. Dosarele se depuneau la Secţia Management şi Resurse Umane pentru a participa la concurs, după care candidatul era validat şi acceptat. Ulterior, dosarul ajungea la Ministerul Educaţiei, unde se întrunea Consiliul de atestare, iar candidatul obţinea titlul, devenind lector sau conferenţiar universitar, fără a avea tangenţă cu învăţământul. După ceva timp, proaspătul lector dorea titlul de profesor universitar şi apoi de conducător de doctorat, cu avantajele materiale şi profesionale aferente. Militarii se duceau la orice facultate cu documentele obţinute anterior prin intermediul UNAp şi obţineau, pe pile, o adeverinţă din care rezulta că sunt titulari la respectiva instituţie de învăţământ. Se fabrica un nou dosar care era depus la UNAp pentru ocuparea posturilor de profesor universitar, chiar dacă nu îndeplineau condiţiile legale.

În urma declanşării acestui scandal, conducerea UNAp a anunţat ca primă măsură reducerea numărului de persoane care se pot înscrie la doctorat precum şi limitarea la un singur doctorand pentru fiecare conducător de doctorat.
Referitor la acest scandal, deputatul brăilean Eugen Bădălan ne-a declarat că habar nu avea că este cercetat de DNA în acest caz, şi că a aflat din presă acest lucru. Mai mult, generalul în rezervă afirmă că în niciun caz nu poate fi vorba de el, deoarece a obţinut "pe bune" titlul de conferenţiar şi mai apoi, pe cel de profesor universitar, iar lucrările şi dosarele sale pot fi consultate de oricine: "Eu nu am făcut niciodată parte din structurile de conducere ale UNAp, şi nici din vreo comisie care acorda astfel de titluri. Titlul de conferenţiar l-am obţinut în 2000 - 2001, iar cel de profesor universitar în 2003. Am depus întotdeauna ce a fost nevoie, ba, am fost chiar un scriitor prolific şi mereu am avut mai multe articole şi cărţi publicate decât a fost nevoie, iar acest lucru se poate cerceta. Nu exclud posibilitatea să fie un sâmbure de adevăr în toată această afacere, dar în mod sigur nu este vorba de mine...Că sunt unii care au găsit acum prilejul să lege acest scandal de nişte nume cunoscute....asta e altceva...dar eu mă ştiu nevinovat. Se va dovedi totul, oricum", a mai adăugat acesta. Precizăm că ieri, pe agenţiile de presă, circulau aşa-zise declaraţii ale avocatului lui Bădălan, în care acesta susţinea că asupra clientului său nu s-a început urmărirea penală, însă Bădălan a declarat că nici el şi nici avocatul său nu au făcut astfel de declaraţii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro