Gazprom renunţă să mai caute investitori în SUA şi Europa, în urma crizei din Crimeea | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Gazprom renunţă să mai caute investitori în SUA şi Europa, în urma crizei din Crimeea

Directorii producătorului rus de gaze, cu o capitalizare de 90 de miliarde de dolari şi obligaţiuni scadente în valoare de 37 miliarde de dolari, au cerut angajaţilor departamentului de relaţii cu investitorii să caute mai mulţi eventuali acţionari în Asia şi pe alte pieţe emergente, au declarat două surse apropiate situaţiei pentru Bloomberg.
La începutul lunii martie, Gazprom a organizat întâlniri cu investitorii la New York şi Londra.
Schimbarea de direcţie arată cum criza dintre Rusia şi Occident afectează relaţiile economice şi financiare. China nu a votat în Consiliul de Securitate al ONU împotriva acţiunii Rusiei de a anexa Crimeea, iar preşedintele rus Vladimir Putin va efectua o vizită la Beijing în luna mai, în timpul căreia vrea să semneze un contract pentru aprovizionarea Chinei cu gaze naturale pentru o perioadă de 30 de ani.
Investitorii americani deţin circa 10% din acţiunile Gazprom prin certificate de depozit, fiind astfel cel mai important grup de acţionari după statul rus, care are o participaţie de 50%. Fonduri de investiţii din Marea Britanie au aproximativ 5% din titluri, potrivit site-ului Gazprom, care nu prezintă date despre eventuali acţionari din Asia.
Chiar dacă echipa de relaţii cu investitorii a Gazprom va putea călători în continuare în SUA şi Europa, nu vor putea derula campanii de promovare pe aceste pieţe şi vor petrece mai mult timp lucrând în Orientul Mijlociu şi Asia, au spus sursele.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro