Mergi la conţinutul principal

GAZ-ul Poliţiei, transformat într-un complex multifuncţional

propunerea a fost făcută chiar de către conducerea IPJ Brăila, care a înaintat la Bucureşti ideea sub forma unui proiect • complexul gândit acolo, care ar putea deservi poliţiştii, pompierii şi jandarmii, este estimat undeva la 25 milioane lei • sediile Serviciului Acţiuni Speciale (SAS) şi al Serviciului Rutier ar putea fi mutate pe platforma fostului GAZ, pe lista “dotărilor” conexe fiind propuse, printre altele, un poligon acoperit, arest suprateran, centru de pregătire cu sală de sport acoperită, teren de fotbal şi o pistă de alergare • tot acolo ar putea fi amenajat şi un sediu de pregătire teoretică (cazare, sală de mese şi de conferinţe), precum şi un padoc pentru câini

 

Bălăriile, şobolanii, şi gândacii din zona GAZ-ului, printre care stau bolizi de lux şi poliţişti puşi la dispoziţie întrucât sunt cercetaţi în dosare penale, ar putea în curând să dispară. GAZ-ului (Gospodăria Agro-zootehnică) ce aparţine Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, aflat în spatele supermarket-ului “Sellgros” din municipiu, s-ar putea transforma într-un centru multifuncţional ce ar ajuta în activitatea desfăşurată de poliţişti, jandarmi şi pompieri. Deocamdată, este vorba despre un proiect, întocmit de la nivelul conducerii IPJ Brăila, dar care a fost deja transmis către Inspectoratul General al Poliţiei Române unde se analizează propunerile şi urmează să se decidă dacă investiţia se va face, în aceste condiţii fiind apoi transmisă către MAI.

După cum ne-a comunicat şeful IPJ Brăila, cms. şef Constantin Adrian Glugă, costurile pentru eliberarea terenului de bălării, din zona GAZ, ar fi fost mult prea mari, astfel că s-a ajuns la concluzia că ar fi mai bine că se pună bazele unei investiţii ce ar ajuta în activitatea tuturor lucrătorilor MAI. Şi nu este vorba doar de o idee, ci chiar s-a făcut o notă de fundamentare în care s-a menţionat tot ce ar urma să cuprindă acest complex multifuncţional. Suma la care s-ar ridica investiţia este de 25 milioane lei, estimată de IPJ Brăila.

Mai exact, la complexul multifuncţional ar urma să fie mutate sediile Serviciului Acţiuni Speciale (SAS) şi al Serviciului Rutier, la care se adaugă poligon de pregătire acoperit, arest suprateran, centru de pregătire cu sală de sport acoperită, teren de fotbal şi pistă de alergare. Tot acolo s-ar putea amenaja şi un sediu de pregătire teoretică, unde să aibă acces lucrătorii MAI la diferite evenimente desfăşurate, ce va cuprinde spaţii de cazare, sală de mese şi de conferinţe. Sunt programate să fie amenajate în zona complexului şi ateliere de reparaţii auto, dar şi un heliport, unde elicopterele care transportă bolnavi pot ateriza fără probleme. Padocul de câini poliţişti ar putea şi acesta să fie amplasat în acelaşi complex multifuncţional.

Investiţia ar fi una serioasă, dar importantă, însă decizia nu poate fi luată decât de la nivel central. Oricum, după cum ne-a explicat şeful IPJ Brăila, tema de proiectare şi nota de fundamentare au fost transmise la IGPR, dar nu s-a primit vreun răspuns.

 

“Avalanşa” de bălării de la GAZ

După cum v-am informat în vara anului trecut, într-un articol publicat în paginile “Obiectiv - Vocea Brăilei”, la GAZ stau maşini de lux, de valoare mare, în condiţii nu chiar potrivite, adică printre şobolani şi bălătii. Reclamaţiile au fost transmise tot de lucrători ai IPJ Brăila, care erau şi ei nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea în zona respectivă, întrucât erau puşi la dispoziţie din cauza dosarelor în care erau cercetaţi. Cei care au ajuns la GAZ erau, în cele mai multe cazuri, poliţiştii din dosarul “Mită la Poliţişti”.

Astfel, ni s-a adus la cunoştinţă faptul că acele clădiri de la GAZ aproape cad, fiind foste grajduri de vaci şi porci, iarba era mai înaltă decât gardul, iar căpuşele, gândacii şi şobolanii erau la ei acasă. În urmă cu câţiva ani, chiar ar fi fost furat gardul, iar lipsa acestuia s-a constatat după câteva zile, întrucât iarba era prea mare pentru a fi vizibil furtul, după cum ne-a informat o sursă demnă de încredere.

Legat de acest subiect al GAZ-ului şi condiţiilor jalnice de acolo, “buba” s-a spart în urma acuzaţiilor aduse de un poliţist, care a postat, anul trecut, un comentariu acid pe Facebook. El a vrut să tragă un semnal de alarmă vizavi de nerespectarea drepturilor lucrătorilor MAI şi abuzurile pe care sunt obligaţi angajaţii să le suporte. Încet, încet, au ieşit la iveală şi alte nereguli. Ni s-au pus la dispoziţie şi fotografii de la GAZ în care se vedea clar imaginea dezolantă.

La GAZ ar fi fost trimisă o echipă de dezinsecţie, însă nu s-a putut face mare lucru, tot pentru că iarba era prea mare.

La gospodăria agrozootehnică, executau pedepsele privative de libertate condamnaţii în regim deschis, înainte de 2005. A rămas apoi acolo un fel de depozit, fără animale, însă cu ceva materiale de construcţii, autoturisme avariate în accidente, dar şi cele care figurau ca furate şi au fost confiscate, inclusiv  bolizi de lux luaţi în urma unor sentinţe penale pentru recuperarea unor prejudicii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro