Mihai Danut a lipsit la 20 din cele 65 de sedinte monitorizate de Institutul de Politici Publice (IPP), adica la aproape o treime.
In doar citeva cuvinte, Mihai Danut reuseste sa creioneze perfect portretul alesilor locali, fie ca ei sint in CLM sau in CJ. Ii bag pe toti in aceeasi oala, pentru ca nu il cred pe nici unul dotat cu bune intentii si cu o minima doza de grija fata de cetateni si interesul public. Da, Mihai Danut recunoaste franc ca are si niste afaceri de crescut, de ingrijit, pe care trebuie sa le faca mari. Nu are el timp de CLM, de sedinte, de initiative legislative, de dezbateri in comisii. Ca Mihai Danut mai sint multi altii. Nu chiar toti, dar cei mai multi dintre ei. Ii doare nicaieri de acest oras, de cetateni. Mihai Danut si colegii lui (da, asa vreau eu, sa-i bag pe toti in aceeasi oala) consilieri au alte preocupari.
Intreaga discutie despre votul uninominal s-a pierdut in ceata. Si in acest an, vom vota liste (eu la Galati, voi la Braila). Mihai Danut are sanse sa prinda inca un mandat de consilier local. Si are sanse si mai mari ca, in cazul in care PRM depaseste pragul electoral, sa se aranjeze de un post de viceprimar. Un chiulangiu specialist in torturi, blaturi si alte savarine este premiat cu postul de viceprimar de catre ceilalti colegi ai lui, care il ajuta cu voturile. Gasca tine aproape, se protejeaza de eventualele pericole care pot veni din exterior, de la cetateni.
Nu inteleg de ce oameni instariti, care, iata, au afaceri, cum este cazul si lui Mihai Danut, se inghesuie sa ajunga in Consiliul Local? In nici un caz pentru indemnizatia de 5 milioane de lei lunar, pe care am inteles ca o doneaza amaritilor. In cazul lui Mihai Danut, pe linga faptul ca de la inaltimea functiei de consilier local poate face tot felul de invirteli (asa cum fac si ceilalti colegi ai lui), cred ca este vorba si despre alt lucru: sentimentul ca poti sa-ti bati joc de zecile de mii de oameni pe care ii reprezinti, fara sa patesti absolut nimic. Iar cind am scris ca-si bat joc, m-am gindit la faptul ca multi dintre consilieri nu si-au completat rapoartele de activitate, desi legea ii obliga sa faca acest lucru. Au si ei dreptate: ce sa scrie in raport? Ca nu au facut nimic in tot mandatul?