Mergi la conţinutul principal

Gardul Grădinii Publice, o paragină care face de râs emblematicul parc din ”inima” Brăilei

* acesta se degradează de la an la an fără să se ia nicio măsură

 

În sfârșit, Castelul de Apă din Grădina Publică a intrat într-o renovare totală, urmând să aibe alte destinații decât cele anterioare. Prin punerea în valoare a acestui obiectiv turistic, cu siguranță că numărul celor care vor trece prin parcul din centrul Brăilei va crește substanțial. De aceea, autoritățile ar trebui să ia serios în considerare și reabilitarea gardului din cărămidă și fier forjat al amintitei grădini, construită în anul 1830, sub denumirea de Grădina Împărătească.

Ce se întâmplă cu acest gard: este într-o avansată stare de degradare, ba chiar înclinat spre latura dinspre benzinărie. Bucăți mari din tencuială, erodată de trecerea timpului și intemperii, alternează cu distrugerea trotuarului prin furtul de dale și gunoiul aruncat din belșug, acolo unde ar fi trebuit să existe o bordură. De fapt, gropi au apărut și în trotuarul de vizavi. Au dispărut și multe borduri, iar în interiorul grădinii, o canalizare distrusă și plină de gunoi se află la câțiva pași de soclul pe care stă bustul lui Mihail Sadoveanu, de ani de zile deteriorat și acesta. Apropo: în Grădina Publică nu s-ar putea găsi un loc și pentru un bust dedicat inegalabilului scriitor Fănuș Neagu, regele metaforei din literatura română? Ar fi o măsură reparatorie pentru memoria unei asemenea personalități a Brăilei!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu