Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Garantii viitoare pentru credite ipotecare

Persoanele care intentioneaza sa-si construiasca o locuinta prin credit ipotecar vor putea garanta imprumutul chiar cu casa respectiva, chiar daca aceasta inca nu exista.
Legea de modificare a Legii nr.190/1999 privind creditul ipotecar pentru investitii imobiliare a fost adoptata in Parlament si trimisa spre promulgare in urma cu o saptamina. Actul normativ vine cu o serie de prevederi care permit obtinerea mai usoara a unui imprumut ipotecar.
Principalele avantaje, in special pentru tinerii care vor sa-si construiasca o casa, vizeaza accesul mai facil al acestora la creditul ipotecar pentru construirea unei locuinte. Ipoteca se va inscrie pe un bun (imobil) care inca nu exista sau pe o constructie partial ridicata, nefinalizata. O constructie este considerata finalizata din punct de vedere legal atunci cind a fost incheiat procesul-verbal de receptie finala a constructiei.
Potrivit actului normativ de modificare a Legii nr.190/1999 privind creditul ipotecar pentru investitii imobiliare, creditul ipotecar pentru investitii imobiliare se acorda in anumite conditii. Astfel, cei care doresc un astfel de imprumut pot folosi banii pentru investitii imobiliare (constructii). Creditul mai poate fi folosit si in scopul rambursarii unui credit ipotecar pentru investitii imobiliare contractat anterior.
Potrivt legii, acordarea creditului trebuie sa fie garantata cel putin cu o ipoteca asupra imobilului care urmeaza sa fie construit din creditul acordat in acest scop. De asemenea, cel putin cu ipoteca se va garanta si creditul cerut pentru rambursarea unui imprumut ipotecar de investitii imobiliare contactat anterior.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii