GALERIE FOTO Zeci de participanţi la semimaratonul dedicat pompierului brăilean Viorel Dima | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

GALERIE FOTO Zeci de participanţi la semimaratonul dedicat pompierului brăilean Viorel Dima

* vineri dimineaţă, începând cu ora 9.00, un grup format din 20 de pompieri, militari, poliţişti de frontieră, poliţişti locali dar şi civili, a plecat din faţa sediului ISU Galaţi, către sediul ISU Brăila * cei circa 25 de kilometri au fost parcurşi de alergători în aproape trei ore, cursa decurgând fără probleme în ciuda frigului şi a ceţei dense de pe digul Brăila - Galaţi * la intrarea în municipiul Brăila, în cursă au intrat încă 33 de pompieri brăileni * acţiunea a fost menită să atragă atenţia asupra situaţiei disperate în care se află pompierul brăilean Viorel Dima, diagnosticat cu cancer în urmă cu câteva luni * după ce medicii români i-au spus că nu are nicio şansă de supravieţuire, acesta a aflat că există un tratament care l-ar putea salva * un spital din Viena are capacitatea de a derula acest tratament, însă procedurile costă zeci de mii de euro, mult peste posibilităţile financiare ale familiei lui Viorel Dima

 

 

Nici frigul şi nici ceaţa densă nu i-a descurajat pe militarii, pompierii, poliţiştii şi civilii care şi-au propus să alerge într-un semimaraton, pe distanţa de circa 25 de kilometri dintre sediul ISU Galaţi şi sediul ISU Brăila, pentru a atrage atenţia asupra cazului umanitar al pompierului brăilean Viorel Dima, diagnosticat recent cu cancer esofagian cu metastaze la ficat. Acţiunea s-a desfăşurat vineri dimineaţă, începând cu ora 9.00, fiind organizată de caporalul Laurenţiu Cobzaru, militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, judeţul Galaţi şi reprezentant al unui grup de alergători de semimaraton, maraton şi ultramaraton din Galaţi şi Brăila. Acesta a fost sprijinit atât de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” Brăila, cât şi Poliţia Rutieră, Jandarmeria şi Poliţia Locală din Galaţi şi Brăila, instituţii care au trimis echipaje pe teren, pentru a le fi tot timpul alături alergătorilor. Ajutorul a fost binevenit în special pe digul Brăila - Galaţi, unde a persistat, de dimineaţă, o ceaţă foarte densă, ce reducea vizibilitatea la mai puţin de 100 de metri. Alergătorii au fost, însă, feriţi de orice incident, atât timp cât în faţa şi în spatele coloanei s-au aflat maşini ale Poliţiei, Jandarmeriei şi ISU.

Itinerariul propus de organizator a fost sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi (Strada Mihai Bravu) – Strada Gării – Strada Domnească – Strada Navelor – Bulevardul Marea Unire – Bulevardul Dunărea – Strada Stadionului – Strada Oţelarilor – DN 22B Dig Galaţi – Brăila – Bulevardul Dorbanţilor – sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Dunărea” al judeţului Brăila.

La acţiunea caritabilă au participat reprezentanţi ai unităţilor Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului de Justiţie, un poliţist local brăilean, dar şi câţiva sportivi din Brăila şi Galaţi.

Startul s-a dat din faţa sediului ISU Galaţi, începând cu ora 9.00. Pe lângă cei 20 de participanţi care au alergat pe tot parcursul cursei, s-au alăturat, de la intrarea în municipiul Brăila, 33 de pompieri din cadrul ISU Brăila. Printre aceştia s-a aflat comandantul Detaşamentului 1 Pompieri Brăila, maiorul Mircea Constandache, dar şi locţiitorul acestuia, sublocotenentul Ionuţ Vâlcu. Din Detaşamentul 1 face parte plutonierul adjunct Viorel Dima, astfel că mulţi dintre colegii acestuia au ţinut să ia parte la acţiunea umanitară.

Pe timpul semimaratonului, alergătorii au purtat Drapelul Naţional inscripţionat cu logoul Centenarului ”România 100”, siglele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Dunărea” al judeţului Brăila şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi.

Grupul de alergători a ajuns la sediul ISU Brăila în jurul orei 12.00, fiind aşteptat de prefectul Brăilei, George Paladi, şi de prim adjunctul comandantului ISU Brăila, lt. col. Georgică Burlacu. Prefectul i-a felicitat pe participanţii la cursă pentru efortul făcut în sprijinul plutonierului Dima şi şi-a exprimat speranţa că acţiunea îşi va atinge scopul, acela de a atrage atenţia asupra situaţiei dificile în care se află acum pompierul care şi-a riscat viaţa în numeroase misiuni de-a lungul carierei, pentru a salva viaţa altor semeni. Acum, el are nevoie de ajutorul semenilor săi şi orice donaţie, cât de mică, este binevenită.

Toţi alergătorii au primit din partea ISU Brăila o diplomă de participare, iar un moment emoţionant a fost atunci când steagul purtat pe parcursul semimaratonului i-a fost oferit, în semn de respect, fratelului lui Viorel Dima, care activează, de asemenea, în cadrul Detaşamentului 1 Pompieri Brăila.

După cum v-am mai informat, toţi cei care vor să doneze bani pentru tratamentele costisitoare de care are nevoie plutonierul Dima găsesc pe reţeaua de socializare Facebook o pagină de donaţii online, unde sunt ataşate inclusiv documente medicale doveditoare, link-ul fiind: https://www.facebook.com/donate/189713618584579/2061086394005554/

Există şi alternativa contului bancar deschis la BRD, pe numele soţiei Dima Loredana Adriana.

Cont în LEI: RO26BRDE090SV54344450900

Cont EURO: RO22BRDE090SV54344530900

 

Încercare grea dar şi multă speranţă

 

Reamintim că plt. adj. Viorel Dima, în vârstă de 43 de ani, angajat al ISU “Dunărea” Brăila a primit, la începutul toamnei, cumplita veste că suferă de cancer esofagian cu metastaze la ficat. În vară, acesta a resimţit mici dureri retrosternale, însă s-a dus la medic abia la începutul lunii septembrie. După cruntul diagnostic, a început calvarul, cu vizite la numeroşi doctori care nu-i dădeau nicio şansă să supravieţuiască. Totuşi, deşi medicii români insistau pe acest verdict necruţător, un medic oncolog din Austria, de la Spitalul “St. Josef Krankenhaus” Viena, i-a spus ceea ce nu spera să mai audă: există o şansă la viaţă, însă tratamentul este extrem de costisitor, fiecare cură de citostatice costând între 6.000 şi 8.000 euro. În prima parte a terapiei este nevoie de patru şedinţe cu citostatice, ceea ce s-ar traduce printr-un efort financiar de 24.000-32.000 euro, o sumă extraordinar de mare pentru familia şi apropiaţii pacientului. Dacă şedinţele vor da rezultatele aşteptate, există şanse mari ca Viorel să fie supus unei operaţii. În caz contrar, curele de citostatice se vor prelungi cu încă două şedinţe. Singura certitudine este faptul că oricare din cele două variante costă foarte mulţi bani.

După cum ne-au spus colegii care s-au ocupat de organizarea semimaratonului umanitar, până acum s-au strâns din donaţii circa 11.000 de euro. Viorel Dima a făcut două şedinţe cu citostatice, iar săptămâna trecută a revenit în ţară. Comandantul Detaşamentului 1 Pompieri Brăila, maior Mircea Constandache, l-a vizitat acasă, transmiţându-i urări de sănătate şi încurajări din partea colegilor. Miercuri, 12 decembrie, Viorel Dima s-a întors la spitalul din Viena, pentru încă o cură cu citostatice. Terminarea tratamentului depinde acum de ajutorul financiar primit de familia sa din donaţii. Efortul depus de participanţii la semimaratonul de vineri va fi încă o încercare de a atrage atenţia oamenilor de bine din Brăila şi Galaţi asupra grelei încercări prin care trec pompierul brăilean Viorel Dima şi familia acestuia. Vineri după-amiază, după terminarea semimaratonului, colegii i-au trimis fotografii pe internet, iar de pe patul de spital Viorel Dima le-a transmis că a fost puternic impresionat de acţiunea organizată în sprijinul său şi că încurajările primite îl ajută să privească înainte cu optimism.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro