Mergi la conţinutul principal

GALERIE FOTO-VIDEO: Militarii brăileni, marş în cinstea României

Militarii, jandarmii şi pompierii brăileni au îmbrăcat astăzi uniforma de sărbătoare şi au cinstit Ziua de 1 Decembrie, mărşăluind pe acordurile Muzicii Militare, spre încântarea copiilor care fluturau tricolorul cu rapiditate.
Evenimentul dedicat Zilei Naţionale a României a început încă de la ora 10.00 în municipiul nostru, startul fiind dat de Muzica Militară. După Marşul de întâmpinare, prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a gărzii de onoare, oficialităţile civile şi militare alături de sutele de brăileni strânşi pe platoul din faţa Prefecturii, au intonat la unison imnul ţării noastre. Programul a continuat cu un scurt discurs susţinut de către prefectul judeţului, Nicu Lucian Olteanu.
Acţiunea s-a mutat în stradă, pe Calea Călăraşilor, unde blocul de paradă şi Muzica Militară au defilat dinspre Griviţei spre Centru. Atât militarii, cât şi jandarmii au defilat cu Drapelul de Luptă al unităţii. Acesta a fost şi punctul culminant al zilei, mai ales pentru cei mici care fluturau tricolorul de bucurie şi emoţie.
Reprezentanţii autorităţilor locale au depus coroane la statuia Ecaterinei Teodoroiu, în timp ce unii brăileni se înghesuiau la porţiile de fasole cu cârnaţi, oferite de Primărie.
După depunerea de flori, Ansamblul „Junii Covurluiului" şi Ansamblul de muzică şi dans popular „Izvoraşul" al Palatului Culturii Cahul din Republica Moldova au susţinut un spectacol de zile mari.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro