Mergi la conţinutul principal

GALERIE FOTO: Ultimele loturi de teren disponibile pentru tineri au fost distribuite de Primărie

• este vorba despre 8 loturi de teren, atribuite, joi dimineaţă, în şedinţă publică pe Legea 15/2003, pentru construcţia de locuinţe pentru tineri • potrivit viceprimarului Alexandru Jantea, aceasta a fost ultima serie de astfel de atribuiri până când se vor mai identifica terenuri care se pretează la un astfel de demers • din informaţiile oferite de acesta, încă mai există în jur de 4.000 de brăileni care au făcut solicitare

 

Primăria Brăila a organizat, joi dimineaţă, încă o tombolă pentru atribuirea de terenuri pe Legea 15/2003, pentru construcţia de locuinţe pentru tineri. Este vorba despre opt loturi de teren în zona Mecanizatorilor, Vidin şi Cimbrului. Acestea ar fi, de altfel, ultimele terenuri disponibile pentru o perioadă de timp, după cum ne-a explicat viceprimarul Alexandru Jantea.

“Au fost opt loturi pe care Primăria le-a avut de repartizat, astăzi, (n.r. - joi) în conformitate cu Legea 15/2003. Au fost anunţaţi primii 13 petenţi, în ordinea depunerii dosarelor şi în principal în funcţie de punctajul obţinut. Din cele 13 persoane au participat la şedinţa de atribuire doar 6. Motiv pentru care, am atribuit în cadrul şedinţei şase loturi petenţilor respectivi, iar celelalte două loturi au fost atribuite, din oficiu, în ordinea punctajelor obţinute de următorii de pe listă. Au fost trei loturi de teren în spate la Kaufland, în zona Mecanizatorilor. Unul pe strada Timişului, în Vidin. Patru în cartierul rezidenţial Cimbrului, la fel ca şi celelalte două loturi pentru care nu s-a prezentat nimeni”, a afirmat Jantea, cu precizarea că dintre brăilenii care au venit la şedinţă primii au avut 100 de puncte, iar ceilalţi 80 de puncte.

Sursa citată a mai precizat că Primăria a făcut verificări în legătură cu demersurile începute de către brăilenii care au primit teren şi peste tot se construieşte.

“Sigur că ne-am interesat ce se întâmplă. În zona Cibrului am eliberat autorizaţii de construire sau certificat de urbanism, după caz, celor care au primit loturi pe Legea 15. În zona Mecanizatorilor se construieşte în continuare. Foarte multe dintre construcţiile de acolo s-au şi finalizat. În momentul de faţă nu mai avem alte loturi pe care le vom scoate la atribuire prin Legea 15. Dar pe măsură ce vom mai găsi alte spaţii care se pretează şi nu avem alte obiective de investiţii în zona respectivă, bineînţeles că le vom da şi pe acelea fără niciun fel de problemă. Acum sunt înregistrate aproximativ 4.000 de cereri în aşteptare pentru atribuiri terenuri pe Legea 15. Dar mereu vor fi mai multe cereri decât posibilităţi pentru a oferi terenuri. Bineînţeles, trebuie să avem în vedere şi că aceste loturi sunt date cetăţenilor pentru a-şi construi locuinţe, iar în momentul în care nu uzitează de acest privilegiu şi drept care le-a fost conferit, contractul va fi reziliat şi lotul va fi atribuit din nou”, a conchis Jantea.

Potrivit viceprimarului, din 2004, când au început atribuirile de teren pe Legea 15, şi până în prezent s-au dat 530 loturi în municipiul Brăila.

Reamintim că atribuirea de terenuri pe Legea 15, pentru ca familiile tinere din Brăila să îşi construiască locuinţe, este un demers care îi aparţine fostului viceprimar Alexandru Dănăilă şi care a fost continuat de administraţia brăileană.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro