* fragmentele obiectului zburător vor oferi indicii despre tipul și proveniența acestuia * ipoteză șocantă: un localnic din Insula Mare susține că drona ar fi căzut în urmă cu circa două săptămâni dar că abia acum au demarat cercetările, pentru că terenul a fost inaccesibil din cauza ploilor din ultima perioadă
Specialiștii Ministerului Apărării Naționale și a altor structuri ale serviciilor specializate caută cu minuțiozitate resturile dronei posibil militare care ar fi căzut, joi seară, pe un teren agricol situat în zona fermelor Filipoiu și Stăvilaru din Insula Mare a Brăilei, la circa 8 kilometri distanță de municipiul Brăila.
Armata confirmă incidentul: ”În seara zilei de 28 martie 2024, au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei. Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, desfășoară vineri, 29 martie 2024, cercetarea incidentului, conform procedurilor operaționale specifice”, se precizează într-un comunicat emis de Biroul de Presă al MApN. Rămâne de văzut despre ce tip de dronă este vorba și care e proveniența acesteia, concluzii la care se va ajunge după studierea resturilor recuperate. Unii martori spun că ar fi auzit, joi seară, după ora 20.00, un vuiet puternic urmat de o bubuitură, în momentul impactului obiectului zburător cu solul. La locul impactului s-ar fi format un crater cu diametrul de circa 4 metri.
Pe de altă parte, un localnic din Insula Mare a Brăilei a lansat o ipoteză șocantă. Acesta le-a spus, astăzi, reporterilor aflați la fața locului că acel crater s-ar afla pe terenul respectiv de circa două săptămâni, dar abia acum au început cercetările deoarece terenul a fost inaccesibil din cauza ploilor de zilele trecute. Rămâne de văzut care vor fi concluziile anchetei oficiale. Vom reveni.