Mergi la conţinutul principal
Defilarea militarilor şi coroane de flori la Monumentul Eroinei de la Jiu

GALERIE FOTO Rugă pentru eroi de Ziua Armatei Române

* brăileni de toate vârstele au participat, ieri, la manifestările prilejuite de Ziua Armatei Române, desfăşurate în faţa Palatului Administrativ * un sobor de preoţi, în frunte cu preotul militar Leontin Cristian, a oficiat slujba de pomenire a eroilor căzuţi la datorie şi i-a binecuvântat pe militari * militarii cu rezultate deosebite au fost avansaţi în grad * au fost depuse coroane de flori la Monumentul Ecaterinei Teodoroiu şi a fost expusă tehnica de luptă a unităţilor militare

 

 

Brăileni mici şi mari, militari sau cadre în rezervă şi retragere, au participat, vineri, 25 octombrie - pe o vreme mohorâtă - la festivităţile prilejuite de Ziua Armatei Române, desfăşurate, începând cu ora 10.00, în faţa Palatului Administrativ.

Fanfara militară a intonat Imnul României, în prezenţa militarilor de toate gradele şi a oficialităţilor locale - gazda manifestării fiind cpt. Aurelian Stegaru, comandantul Comenduirii Garnizoanei Brăila - după care a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru eroii căzuţi pe câmpurile de luptă. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor format din cinci preoţi brăileni, în frunte cu preotul militar Leontin Cristian, de la biserica "Sfinţii Mucenici Brâncoveni".

Cpt. Stegaru a dat citire mesajului trimis de ministrul Apărării tuturor militarilor, de Ziua Armatei, mesaj care a făcut referire şi la cei 30 de eroi români căzuţi în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan. De asemenea, au rostit alocuţiuni locţiitorul comandantului Ganizoanei Brăila, col. Călin Sorin, precum şi prefectul Brăilei, George Adrian Palade. Tehnica de luptă expusă în vecinătatea Palatului Administrativ, precum şi defilarea militarilor brăileni, în frunte cu ofiţerii şi subofiţerii Brigăzii 10 Geniu, au reprezentat, ca de fiecare dată, principala atracţie a zilei.

În cadrul manifestărilor de vineri, mai mulţi militari au fost avansaţi în grad, iar cei care au obţinut rezultate deosebite la întrecerile sportive au primit premii şi au fost felicitaţi de către comandanţii Garnizoanei Brăila.

După defilarea trupelor - cu steagul de luptă al Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" în frunte - militarii, oficialităţile locale, precum şi politicienii brăileni au depus coroane şi jerbe de flori la Monumentul slt. erou Ecaterina Teodoroiu, "Eroina de la Jiu", amplasat în Piaţa Independenţei.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro