Mergi la conţinutul principal

GALERIE FOTO Parada fanfarelor, un spectacol de muzică și culoare pe Calea Călărașilor

* brăilenii se pot bucura și în această seară, începând cu ora 19.00, la scena de pe Esplanadă, de un spectacol deosebit, la festivitatea de închidere a Festivalului Internațional al Muzicilor Militare

 

Ca de fiecare dată, parada formațiilor participante la Festivalul Internațional al Muzicilor Militare de la Brăila i-a încântat pe cei care au avut ocazia să o vadă, nu doar prin repertoriul care mai de care mai divers și mai atractiv al fiecărei fanfare, ci și prin uniformele la patru ace ale muzicanților și costumele tradiționale sau, după caz, cât mai colorate și atrăgătoare purtate de dansatorii care îi însoțeau. Parada a avut loc sâmbătă seară, începând cu ora 19.00, pe Calea Călărașilor, dinspre Barieră spre Piața Independenței. Ajunse în zona Palatului Administrativ, fanfarele au susținut câte un mic recital, în fața oficialităților și a numeroșilor brăileni care veniseră să asiste. Ulterior, toate formațiilor au coborât în zona scenei de pe Esplanadă, unde au susținut un spectacol care a durat până spre miezul nopții.

Brăilenii au șansa să vadă și în această seară, începând cu ora 19.00, un spectacol la fel de interesant, de muzică și dans, la festivitatea de închidere a celei  de-a XV-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicilor Militare, la care, după cum v-am mai informat, participă formații din șase țări ale Europei: Bulgaria, Olanda, Polonia, Portugalia, Ungaria și România.

Astfel, au venit să concerteze la Brăila : Portuguese Army Fanfare - Portugalia, Muzica Reprezentativă a Forțelor Terestre Bulgare, Regimentul Fanfare of the Garde Grenadiers - Olanda, The Military Band in Cracow - Polonia, Muzica Militară a Brigăzii 5 Infanterie - Ungaria, Muzica Militară a Statului Major al Forțelor Navale - România, Muzica Militară a Diviziei 2 Infanterie, Muzica Militară a Brigăzii 30 Gardă, Muzica Militară a Brigăzii 81 Mecanizată, Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie, Muzica Militară a Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată, Muzica Militară a Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos".

De asemenea, își dau concursul formația de dansuri populare "Pandelașul" Brăila, trupa de dans "Lil Motion" Brăila, școala de dans sportiv "Valentina Dance" Brăila, trupa de majorete "Pandora Junior" a Cercului Militar Brăila, ansamblul folcloric "Brăila".

Organizatori sunt Garnizoana Brăila, Primăria Brăila și Consiliul Județean Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro