Mergi la conţinutul principal

Galerie Foto: Modernizările la Piaţa Microhală, aproape gata

• primarul Marian Dragomir a ţinut să anunţe, recent, că în ciuda întârzierilor apărute pe parcurs, proiectul privind modernizările de la Piaţa Microhală se apropie de finiş • acesta s-a arătat încântat de modul în care se prezintă acum zona şi susţine că în 2018 spaţiul unde deja au început să fie amplasate tarabele, va beneficia şi de pereţi de jur împrejur • în prezent, încă se mai fac mici retuşuri la acoperiş, însă edilul-şef a precizat că a primit garanţii de la constructor că în această săptămână lucrările vor fi finalizate

 

Lucrările de modernizare la Piaţa Microhală sunt aproape gata. Anunţul a fost făcut, recent, de primarul Marian Dragomir, cu precizarea că a primit promisiunea constructorului că în această săptămână intervenţia se va finaliza. Deja tarabele care fuseseră scoase în afara şantierului pe perioada lucrărilor au început să fie amplasate în zona proaspăt reabilitată. Însă, ieri, încă se mai lucra la o porţiune a acoperişului. Potrivit edilului-şef este vorba despre mici retuşuri.

„La Piaţa Microhală au fost unele probleme legate de proiectare. Dar sunt lucruri care au fost rezolvate cu oarecare întârziere. În subsolul terenului au fost identificate foarte multe utilităţi care nu figurau pe hărţile iniţiale şi acest lucru a condus la întârziere. Constructorul estimează că săptămâna viitoare (n.r. - săptămâna aceasta) va finaliza lucrările. Cert este următorul lucru: acolo aveam înainte o piaţă acoperită cu plăci de azbociment sau cu cearşafuri, însă începând cu luna septembrie vom avea o piaţă modernă, chiar una dintre cele mai moderne din Brăila”, a afirmat Dragomir.

Sursa citată a mai adăugat că în 2018 va mai urma o intervenţie pentru montarea pereţilor de jur împrejurul pieţei, astfel încât să nu mai existe probleme, în special iarna.

 

Primăria merge mai departe cu modernizarea pieţelor din oraş

Tot cu această ocazie, Dragomir a ţinut să sublinieze că anul viitor vor fi implementate proiecte similare însă pentru alte pieţe din Municipiul Brăila

„Dacă mergeţi la Piaţa Microhală, o să vedeţi că sunt foarte avansaţi cu lucrările. Au finalizat tot ceea ce ţinea de acoperişul în zona principală a pieţei. Într-o singură zonă de extindere se lucrează zilele acestea la finalizarea acoperişului, pentru că soluţia iniţială nu a fost cea mai optimă. În plus, acolo erau şi nişte cabluri care aparţin Electrica şi au trebui să aştepte până când s-au finalizat operaţiunile de mutare a acelor cabluri care furnizau energie comercianţilor din zonă. Asfaltul este terminat. Piaţa a cumpărat şi tarabe noi. Avem şi schiţele de amplasare a acelor tarabe. Deci putem să spunem că suntem foarte ok din punct de vedere al lucrurilor pe care le-am găsit în teren şi al stadiului lucrărilor”, a mai adăugat edilul-şef.

Reamintim că, lucrările de modernizare a Pieţei din zona Microhală au început în luna februarie şi au fost realizate de firma SC Pricons SRL. Investiţia se ridică la 761.759 lei plus TVA, după cum a anunţat primarul la momentul demarării proiectului. Preţul de pornire al licitaţiei a fost de aproximativ 800.000 lei şi în cursa pentru acest proiect s-au înscris cinci firme.

Trebuie subliniat că prima piaţă vizată pentru a fi modernizată a fost Piaţa Mare. Astfel, începând cu luna septembrie 2016, a fost igienizată Hala Centrală, s-a turnat asfalt pe platforma sectorului de legume, s-au realizat pante spre gurile de scurgere şi s-au schimbat tarabele din tablă cu unele noi, din plastic. Tot atunci a fost amenajată şi piaţa de păsări.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro