Mergi la conţinutul principal

GALERIE FOTO: Interes major pentru Bursa generalã a locurilor de muncã

• aproximativ 900 de brãileni au fost prezenþi la eveniment, depãºind astfel numãrul locurile vacante oferite • Bursa s-a desfãºurat vineri în trei locaþii: municipiul Brãila, precum ºi oraºele Fãurei ºi Însurãþei • angajatorii au oferit peste 700 de locuri de muncã

 

Brãilenii s-au arãtat interesaþi sã îºi gãseascã o slujbã ºi au venit la Bursa generalã a locurilor de muncã, organizatã, vineri, de Agenþia Judeþeanã pentru Ocuparea Forþei de Muncã (AJOFM) Brãila în municipiu, la Sala Polivalentã, precum ºi în oraºele Fãurei ºi Însurãþei. Faþã de alte dãþi, la aceastã ediþie prezenþa la eveniment a fost mai mare decât numãrul de joburi oferite de angajatori. Vorbim despre aproximativ 900 de participanţi, numărul joburilor vacante fiind de aproximativ 700.
În urma evenimentului, peste 600 de persoane au fost selectate în vederea angajării. Precizăm că printre joburile oferite de firmele brăilene s-au numărat cele de inginer electrician, inginer prelucrări metalurgice, inspector asigurări/consultant asigurări, consilier juridic, inginer mecanic şi electromecanic, inginer sistem, agent comercial, operator introducere, validare şi prelucrare date, vânzător, recepţioner hotel, lăcătuş construcţii metalice şi navale, sudor, confecţioner asamblor articole din textile, strungar, şofer şi zidar.
În cadrul bursei au fost prezenþi ºi reprezentanþi ai Centrului Militar Judeþean Brãila – Biroul Informare-Recrutare, care le-au prezentat celor interesaþi oferta educaþionalã a Ministerului Apãrãrii Naþionale pentru anul 2018, respectiv: ofiþer filiera indirectã – 65 locuri; maistru militar filiera directã – 626 locuri; subofiþer filiera directã – 360 locuri; subofiþer filiera indirectã – 518 locuri.  
De asemenea, Inspectoratul pentru Situaþii de Urgenþã “Dunãrea” al Judeþului Brãila a promovat la acest eveniment profesiile din domeniul situaþiilor de urgenþã ºi a popularizat oferta educaþionalã în ceea ce priveºte recrutarea candidaþilor pentru admiterea la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliþie “Alexandru Ioan Cuza” sau la ºcoala de Subofiþeri de Pompieri ºi Protecþie Civilã “Pavel Zãgãnescu” Boldeºti, sesiunea 2018.
La bursã au fost prezenþi ºi elevi din ultimii ani de liceu de la Colegiul Economic “I. Ghica”, Colegiul Tehnic “P. Istrati”, Colegiul Tehnic “E. Nicolau”, precum ºi douã grupuri de copii din cadrul D.G.A.S.P.C. Brãila - Complexul de tip familial “Universul Copiilor” ºi Complexul de tip familial “Surâsul Copilãriei”, care au intrat în contact direct cu angajatorii prezenþi la bursã.
La aceastã acþiune au fost prezente ºi persoane private de libertate propozabile pentru liberarea condiþionatã de la Penitenciarul Brãila ºi de la Centrul de Detenþie Brãila-Tichileºti, în scopul creãrii unor punþi sociale între comunitate ºi acestea, existând posibilitatea obþinerii unui loc de muncã dupã punerea în libertate.
Persoanele participante au primit materiale informative privind serviciile oferite de AJOFM Brăila.
Precizăm că la finele lunii februarie, judeţul Brăila număra peste 6.300 de şomeri.

Şi deţinuţii au mers la Bursă
• 13 deţinuţi din cadrul Penitenciarului Brăila şi 10 de la Penitenciarul Tichileşti au fost prezenţi la acţiunea organizată de AJOFM

La data de 20 aprilie, deţinuţii din penitenciarele brăilene - Brăila şi Tichileşti, au participat la “Bursa generală a locurilor de muncă”, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila, la Sala Polivalentă “Danubius”. De la Penitenciarul Brăila, un număr de 13 deţinuţi au participat la acţiune, în speranţa că îşi vor găsi un job pe care l-ar putea avea imediat ce vor termina de executat pedeapsa privativă de libertate. După cum a precizat purtătorul de cuvânt al penitenciarului, cms. şef Simona Kober, deţinuţii care au participat la această activitate sunt persoane aflate în ultima perioadă de executare a pedepsei, calificate sau necalificate, dar care posedă abilităţi practice într-o meserie. Penitenciarul Brăila desfăşoară o arie largă de activităţi în scopul reintegrării socio – profesionale a deţinuţilor pentru perioada de după liberare, aceasta fiind una dintre activităţile specifice.  
La “Bursa locurilor de muncă” au participat şi 10 persoane aflate în executarea unei pedepse privative de libertate, la Penitenciarul Tichileşti, cu domiciliul pe raza judeţului Brăila sau a judeţelor învecinate. “Obţinerea unui loc de muncă după liberare reprezintă, deopotrivă, un pas extrem de important în procesul de reinserţie a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate, dar încă dificil de realizat, devenind astfel o prioritate în cadrul demersurilor adresate persoanelor condamnate”, a precizat Ionel Dincă, purtător de cuvânt al Penitenciarului Tichileşti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro