* mare parte din spaţiile verzi a fost scoasă deja la lumină, însă mai sunt destule aspecte care ar trebui corectate
Deja, pe partea dinspre Dunăre a falezei gazonul a început să prindă rădăcini, aranjamentele florale punând în evidenţă unii copaci, trunchiuri nescoase şi câteva statui. Iar din zona morii Violatos şi până la fosta Căpitănie s-a trecut la îndepărtarea vegetaţiei uscate, pietroaielor şi bucăţilor din beton, precum şi la nivelarea terenului foarte accidentat. Aceleaşi lucrări se desfăşoară şi spre taluzul falezei, sau în zona debarcaderului. Şi cum la Seroplant nu se ţine cont de vreme, marţi, când burniţa continuu, se ajunsese cu scoaterea la lumină a falezei până la Căpitănie, iar zecile de grămezi de pământ, resturi vegetale, pietroaie etc erau deja ridicate.
Altceva era însă în neregulă, iar aceasta este o veche meteahnă la “spaţii verzi”: dârele nesfărşite de pământ rămas pe trotuar şi transformate în noroi deoarece curăţenia finală se face mai mult din lama buldozerului, care lasă făgaşe pe terenul desţelenit şi roţile duc noroiul tot pe trotuar. Fapt ce provoacă nu doar disconfort trecătorilor, dar şi pericolul de alunecare. Plus că nici salubriştilor nu le convine acest aspect: “Uite mata, trebuie să le cureţi în urmă şi uneori mai aruncă şi pietre în coşurile de gunoi… Eu lucrez pe faleză la curăţenie de 10 ani, iar acum strâng frunzele ude cu picioarele, că ai noştri n-au venit cu maşina de aspirat, când erau uscate… Chinu’ după lume, că mai sunt şi bolnavă de inimă”, ne-a spus o lucrătoare de la Salubritate.
De apreciat lucrurile bune de pe faleză, însă cei ieşiţi la plimbare sunt deranjaţi de mai multe aspecte: sistemul de irigat nereglat şi care conduce la udatul băncilor, persoanelor şi al trotuarelor; existenţa câinilor vagabonzi pripăşiţi pe faleză; coşurile pline cu gunoi sau distruse; spaţiul murdar (şi) acolo unde au fost amenajările pentru alpinism/escaladă; lângă fostul ştrand de copii un chioşc ocupă tot trotuarul, pe lângă el fiind diverse deşeuri din lemn, bucăţi de beton, furtune, ţevi etc. Iar dacă e să ne referim la cele două insule de verdeaţă din apropierea scenei, acolo iarba nu răzbeşte prin noroiul scos pe roţi de biciclişti, de câini şi cei care calcă aiurea pe acele spaţii.
Deci, încă e destul loc de mai bine pe faleză!