Mergi la conţinutul principal

GALERIE FOTO Campionul european Vasile Crăciun s-a întâlnit cu elevii de la “Radu Tudoran”

* legenda culturismului românesc le-a împărtășit elevilor câteva dintre momentele sale de succes și le-a recomandat să facă sport * acțiunea organizată de DJST Brăila a făcut parte din proiecul național “Campionii României în școală, liceu și universitate”

 

Aproximativ 90 de elevi de la Școala Gimnazială “Radu Tudoran” din Brăila au fost prezenți la întâlnirea cu Vasile Crăciun, una dintre legendele culturismului din România. Evenimentul organizat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila a făcut parte din proiecul național “Campionii României în școală, liceu și universitate”.

Cu acest prilej, masterul culturismului european, Vasile Crăciun, le-a povestit despre realizările sale și cât a trebuit să muncească pentru a le obține și i-a îndemnat să facă sport, nu culturism neapărat, ci să facă mișcare pentru a fi sănătoși. Așa cum a procedat și la celelalte evenimente de acest gen pe care le-a organizat, și de data aceasta Mircea Cărbunaru a prezentat un fimuleț cu momente inedite din viața sportivă a culturistului brăilean, unele mai puțin cunoscute publicului brăilean.

Inițiator al culturismului în Brăila, Vasile Crăciun este în acest moment cel mai longeviv culturist în activitate din România, iar palmaresul său este unul impresionant. Crăciun s-a născut pe 11 aprilie 1959, la Brăila, iar la vârsta de 9 ani a început să practice boxul. La 22 de ani și-a descoperit pasiunea pentru culturism și tot atunci a început să se antreneze.

Sportiv dar și antrenor cu rezultate deosebite în palmares, Vasile Crăciun a devenit campion european la culturism, la clasa master, în 2010, la competiția continentală care a avut loc la Donetsk, în Ucraina. Tot la această secțiune de vârstă, cu un an înainte brăileanul a obținut medalia de bronz la europenele de culturism de la Budapesta, iar în 2008 s-a clasat pe locul al patrulea. Este triplu vicecampion balcanic la master, iar de alte cinci ori a cucerit medalia de bronz și în competițiile masters și-a trecut în cont 12 titluri de campion național, între anii 2000 și 2016.

La naționalele de seniori, Crăciun a obținut aurul în 1993 și 1994, iar pe plan internațional, mai precis la Campionatele Balcanice, în aceeași ani, a cucerit medalia de bronz și, respectiv, pe cea de argint.

Ajuns la vârsta de 59 de ani, Vasile Crăciun continuă să se antreneze și să participe la competiții naționale și internaționale de culturism, devenind un model pentru tinerele generații de sportivi din Brăila și din țară.

Organizatorii acestui eveniment au fost Ministerul Tineretului și Sportului, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Școala Gimnazială “Radu Tudoran” și Clubul Sportiv “Atlas” Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro