• sute de voluntari brăileni s-au adunat cu mic, cu mare şi au răspuns, vineri, invitaţiei Primăriei Brăila de a planta 650 de salcâmi pe terenul situat în vecinătatea cartierului ANL Lacu Dulce • primarul Marian Dragomir a ţinut să le mulţumească, printr-o postare pe site-urile de socializare, tuturor celor care s-au implicat • la acţiune au participat voluntari, elevi şi profesori, liderii administraţiei locale, consilieri, chiar şi câţiva parlamentari
Sute de tineri, elevi, părinţi, profesori, voluntari, jandarmi şi politicieni s-au adunat, vineri, în zona cartierului ANL Lacu Dulce pentru a participa la acţiunea de plantare a 650 de salcâmi, organizată de Primăria Brăila. Pentru că municipalitatea realizase deja tasarea terenului, nivelarea şi ecologizarea zonei, participanţii nu au zăbovit prea mult şi s-au apucat de treabă încă de la 10:00, aşa cum fusese programat. Cei 650 de salcâmi au fost plantaţi pe un teren al Primăriei, situat între vecinătatea cartierului ANL Lacu Dulce şi zona dinspre calea ferată, acţiunea făcând parte dintr-o serie de proiecte dedicate evenimentului Brăila 650 de la atestarea documentară.
Trebuie punctat că cei mai mulţi dintre voluntari au fost elevi, însă la acţiune au participat şi liderii administraţiei locale primarul Marian Dragomir şi viceprimarii, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, şi vicepreşedinţii, dar şi o serie de consilieri municipali şi judeţeni. Chiar şi o parte dintre parlamentarii Brăilei s-au implicat. Senatorul PSD Ion Rotaru, deputatul Nicu Niţă şi Emilia Meiroşu au avut grijă să planteze fiecare măcar câte un pom. Desigur, nici tabăra PNL nu s-a arătat mai prejos. Alături de fostul senator Cătălin Boboc, o serie de consilieri municipali şi judeţeni liberali au participat şi ei la acţiunea de împădurire a zonei.
Dragomir: «Vă mulţumesc pentru implicare!»
Pe lângă înfrumuseţarea zonei, primarul Marian Dragomir a ţinut să sublinieze că plantarea salcâmilor are o importanţă deosebită deoarece, în acest mod, brăilenii vor putea să îşi amintească faptul că s-au împlinit 650 de ani de la atestarea documentară a oraşului. Mai mult, acesta a precizat că arborii vor juca un rol deosebit şi în izolarea fonică a cartierului faţă de zgomotul produs de trenurile ce circulă pe calea ferată din apropiere.
“În acest loc era foarte mult moloz, nu puteam face altceva, nu se putea construi şi nu putea fi un spaţiu verde din cauza pietrelor şi atunci, varianta cea mai bună a fost aceasta. Să transformăm zona aceasta abandonată, într-o pădurice frumoasă care să asigure o barieră fonică între calea ferată şi blocurile de la ANL. Însă am dorit să înfrumuseţăm totodată şi acest spaţiu. Este important să nu uităm niciodată că atunci când s-au sărbătorit 600 de ani de la atestarea documentară a oraşului Brăila s-au plantat un număr de copaci, acum sărbătorim 650 de ani şi vrem să plantăm exact acest număr de arbori. Ideea mi-a venit cred că în decembrie anul trecut”, le-a declarat primarul, redactorilor “Obiectiv - Vocea Brăilei” prezenţi la eveniment. Totodată, acesta a precizat că, din punctul său de vedere, în viitoarea pădure de salcâmi va putea fi amenajat un loc de picnic pentru brăilenii dornici de grătare în aer liber.
Ulterior, edilul-şef a postat şi un mesaj de mulţumire pe reţelele de socializare, mulţumindu-le tuturor participanţilor la acţiunea de plantare.
“Vă mulţumesc pentru implicare! Primăria Municipiului Brăila a organizat, vineri, 13.04.2018, la ora 10.00, o acţiune de plantare a unui număr de 650 de salcâmi pentru a celebra cei 650 de ani de atestare documentară şi a transforma un teren plin de moloz rezultat de la construcţia blocurilor într-un spaţiu verde şi o pădure de salcâm, din respect şi consideraţie pentru opera scriitorului Mihail Sebastian - «Brăila, oraşul cu salcâmi». Terenul este situat între blocurile de la ANL Lacu Dulce şi calea ferată”, a ţinut să mai adauge Dragomir.