Mergi la conţinutul principal

GALATI: Jumătate din populaţia municipiului Galaţi nu are apă deloc, după ce Dunărea a îngheţat la pompe

Jumătatea sudică a municipiului Galaţi, alimentată cu apă de Dunăre, a rămas fără apă rece şi fără apă caldă, luni dimineaţă, după ce fluviul a îngheţat în zona pompelor de la staţia de captare, transmite corespondentul NewsIn.

Problema a apărut în noaptea de duminică spre luni şi a fost confirmată, luni dimineaţă, de societatea edilitară Apă Canal, care cumpără apă brută de la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, deţinătorul staţiei de captare a apei de Dunăre. Pentru că nu a mai primit apă brută de la combinat, Apă Canal nu a mai putut produce apă potabilă şi nici nu i-a putut furniza societăţii Apaterm, controlată tot de municipalitate, apă rece pentru prepararea apei calde. Ca urmare, populaţia din 12 cartiere a rămas şi fără apă rece, şi fără apă caldă.

"Apă Canal aduce la cunoştinţă că debitul scăzut al Dunării şi temperaturile extrem de reduse din ultimele zile au condus la producerea de zai - gheaţă pe cursul fluviului, ceea ce a generat blocarea Prizei Dunăre şi diminuarea debitului de apă brută furnizat de ArcelorMittal către societatea noastră. Prin urmare, Uzina de Apă nr. 2 funcţionează în regim de avarie, iar în cartierele Micro 16, 17, 18, 19, 20 şi 21, Ţiglina l şi ll, Mazepa l şi ll, Centru şi Port a fost sistată alimentarea cu apă potabilă şi cu apă caldă de consum", a anunţat Apă Canal.

Până la ora difuzării acestei ştiri, ArcelorMittal Galaţi nu a emis încă un punct de vedere. Directorul societăţii Apă Canal, Gelu Stan, a declarat, însă, că oficialii companiei siderurgice analizează posibilitatea de a apela la serviciile unei firme de scafandri pentru a verifica dacă staţia de captare a apei de Dunăre are probleme doar din cauza gheţii acumulate la pompe sau sunt şi alţi factori care au contribuit la oprirea ei.

Pentru a-i alimenta pe toţi cei aproape 300.000 de locuitori ai municipiului Galaţi, Apă Canal primeşte apă din două surse: o sursă de suprafaţă (Dunărea) şi o sursă de adâncime (puţuri din judeţul Vrancea). Cu apă de Dunăre îi alimentează pe consumatorii din jumătatea sudică a oraşului, iar cu apă de adâncime - pe cei din jumătatea nordică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro