Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Galatenii din Cartierul "Siret" pot vota la Braila

Dupa cum am aflat de la subprefectul judetului, Mircea Fudulaiche, locuitorii cartierului Siret, care nu au fost trecuti pe listele electorale permanente ale localitatii Vadeni, dat fiind situatia lor inca incerta, din punct de vedere administrativ, vor putea vota oriunde in judetul Braila, pe liste suplimentare. In alta ordine de idei, activitatile de pregatire a referendumului national din data de 19 mai, pe tema demiterii presedintelui Romaniei, Traian Basescu, au intrat pe ultima suta de metri. A avut loc instruirea primarilor si presedintilor sectiilor de votare din intreg judetul, privind ultimele detalii legate de organizarea referendumului si in toate localitatile unde sint organizate sectii de votare, primarii au primit listele electorale permanente, urmind ca acestea sa fie predate pe baza de proces-verbal presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare. Pentru buna desfasurare a referendumului, se va asigura permanenta conducerii institutiei in ziua de 19 mai, pe intreaga durata a desfasurarii votarii. De asemenea, se vor lua masuri astfel incit in ziua de vineri, 18 mai, incepind cu ora 18.00, sectiile de votare sa fie predate presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare si sa inceapa asigurarea pazei permanente. Paza se va asigura de catre echipe formate din angajati ai structurilor Ministerului Internelor si Reformei Administrative si ai Politiei Comunitare. Totodata, in conformitate cu hotarirea Biroului Electoral Central nr.22/15.05.2007, persoanele aflate in alta localitate decit cea in care domiciliaza isi pot exercita dreptul de vot, fiind trecute pe liste suplimentare, pe baza unei declaratii pe proprie raspundere privitoare la faptul ca nu si-au mai exercitat acest drept intr-o alta sectie de votare.
Ieri a avut loc si o videoconferinta cu prefecturile din toata tara, cu Ministerul Internelor si Reformei Administrative in scopul unei ultime instruiri a prefectilor inaintea referendumului national din 19 mai 2007. "La videoconferinta a participat si presedintele Biroului Electoral Central, care a adus o serie de lamuriri legate de modul de desfasurare a procesului de votare, in conformitate cu ultimele hotariri ale B.E.C.", ne-a informat directorul de cabinet al prefectului, Giana Patrascu.
Amintim ca pe teritoriul judetului Braila sint organizate 243 de sectii de votare, din care 116 in municipiu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii