Mergi la conţinutul principal

Gala Premiilor Culturale Brăilene pentru 2015

Gala Premiilor Culturale Brăilene reprezintă deja un eveniment cu tradiţie, o manifestare iniţiată şi organizată, în acest an, pentru a cincea oară consecutiv, de reprezentantul în teritoriu al Ministerului Culturii - Direcţia Judeţeană pentru Cultură Brăila.
"Receptivi la valoarea în cultură şi la complexitatea fenomenului cultural românesc, în acest an, avem bucuria de a vă invita la Gala Premiilor Culturale Brăilene pentru anul 2015, care se va desfăşura vineri, pe 29 ianuarie, începând cu orele 17.00, la Instituţia Publică de Spectacole Lyra", ne-a transmis Ana Hărăpescu, director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Brăila.
Din aceeaşi sursă am aflat că evenimentul, ce a ajuns la a cincea ediţie, "se doreşte a fi un mijloc de recunoaştere şi recompensare a valorii, de stimulare şi promovare a eforturilor, acţiunilor, demersurilor, proiectelor şi a oricăror produse şi servicii culturale făcute în beneficiul Brăilei şi comunităţii brăilene, atât de către instituţiile publice de cultură, cât şi de asociaţii, fundaţii, persoane fizice şi/sau juridice şi simpli cetăţeni ai Brăilei, cu iubire, interes şi dăruire pentru viaţa cultural-spirituală a cetăţii".

Configuraţie şi structură a secţiunilor noi din acest an

Evenimentul va fi, pe de o parte, un prilej pentru premierea celor care au făcut şi fac minuni în cultura comunităţii, moment în care se vor acorda diplome de onoare şi trofee de excelenţă, în funcţie de domeniul de referinţă al culturii şi patrimoniului naţional.
Distincţii vor primi şi persoanele ce au dus actul cultural la rang de artă, care au demonstrat iniţiativă, atât pentru debut cultural-artistic, cât şi pentru proiectele de marcă din sectorul public, din patrimoniul cultural-naţional, din cultura scrisă, mass-media, arte vizuale şi muzicale, prin promovarea valorilor culturale brăilene şi nu numai, de-a lungul anului 2015.
"Inaugurăm, începând cu această ediţie, atât o nouă structură a secţiunilor de acordare a premiilor, cât şi o altă configuraţie a desfăşurării evenimentului nostru anual, care vizează creşterea calităţii şi competitivităţii în toate domeniile vieţii culturale locale, stimularea într-un grad mai înalt a emulaţiei în rândul creatorilor şi a deţinătorilor de valori cultural-spirituale", se arată într-un comunicat formulat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Brăila.

Regal de cultură locală

În acest an, intervenţiile artistice vor fi susţinute de Corul "Macabi", Corul mixt "Trison", Maria Radu, Gabriel Nicolae Ciubuc, Grupul "Steluţe Dunărene", Trupa "Antic" şi invitaţii săi, Leonard Puia şi Mario Apostol.
Parteneri de nădejde ai evenimentului unic în analele culturale brăilene sunt, aşa cum era de aşteptat, Instituţia Publică de Spectacole Lyra, Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu" şi Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati".
Instituţiile de cultură mai sus menţionate îşi dau mâna pentru ca Gala Premiilor Culturale Brăilene să însemne un reper al vieţii culturale locale şi un corolar al tuturor eforturilor destinate realizării de manifestări ale valorilor din acest domeniu definitoriu al existenţei urbei cosmopolite.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro