Mergi la conţinutul principal

Gala Laureaților Festivalului Concurs „Întâlnirea Umoriștilor”

• evenimentul a avut loc sâmbătă, 13 aprilie, la Casa Memorială „Petre Ștefănescu-Goangă” • umoriști din toată țara și din Republica Moldova au trimis peste 180 de lucrări la cele două secțiuni ale concursului • festivalul este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriștilor Brăileni (CUB) „Ștefan Tropcea”

 

Casa Memorială „Petre Ștefănescu-Goangă”, din Piața Poligon 2, a găzduit, sâmbătă, 13 aprilie, Gala Laureaților celei de a șasea ediții a Festivalului Concurs „Întâlnirea Umoriștilor”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriștilor Brăileni (CUB) „Ștefan Tropcea”. 

Potrivit managerului Casei de Cultură a Municipiului, Mircea Ciucașu, Locul I la secțiunea „Poezie epigramatică” a revenit ex-aequo (la egalitate n.n.) Constanței Apostol, din Galați, și Teodorei Pascale, din Oravița. Pe Locul II s-a situat Gheorghe Dănăilă (Galați), iar Locul III a fost adjudecat ex-aequo de Mirela Grigore (Rm. Sărat) și Laurențiu Ghiță (București).

La secțiunea „Distihuri absurde” au fost acordate următoarele premii: Locul I - Petru Brumă (Constanța), Locul II - Sanda Nicucie (Iași), Locul III ex-aequo Vasile Vajoga (Iași), Camelia Ardeleanu (Deva) și David Valentin (Orăștie). La secțiunea „Aforisme”, Locul I a fost obținut de Ion Diviza (Chișinău), locul II, de Vasile Larco (Iași), iar Locul III de Gheorghiță Bâlici (Chișinău). Locul I la secțiunea „Schiță umoristică” a fost câștigat de Florentina Loredana Dalian (Slobozia, Ialomița), Locul II, de Daniel Bratu (Iași), iar Locul III de Ion Moraru (Galați).

„Domnul Ion Nicolescu, reprezentantul Bibliotecii Cernătești, județul Buzău, a acordat Premiul „Ion Băieșu” (premiu instituit de biblioteca respectivă) doamnei Daria Dumescu, din Iași, iar domnul Iulian Frâncu, reprezentantul Asociației „Renașterea Buzoiană” a acordat Premiul Special „Renașterea Buzoiană... la Brăila” doamnei Elena Mândru din Iași. Umoriști din țară și din Republica Moldova au trimis peste 180 de lucrări la cele două secțiuni ale concursului - UMOR PE RIME (poezie umoristică și distihuri absurde) și PROZĂ SCURTĂ (schiţă umoristică și aforisme umoristice), care au avut tema comună „Ipocrizie”. Lucrările au fost analizate de un juriu prezidat de Mihai Frunză, președintele CUB”, a mai precizat Mircea Ciucașu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro