Mergi la conţinutul principal

Gabriel Comănescu s-a refăcut după accidentarea gravă din 2019

• medaliatul cu bronz la seniori din 2019 este apt din punct de vedere fizic • acesta urmează un program special pentru a putea reveni la forma de anul trecut • “Reluarea antrenamentelor pe motocicletă va fi posibilă doar atunci când vor decide acest lucru cei de la MTS”, spune Gabriel Comănescu

 

Medaliatul cu bronz la seniori al Campionatului Naţional individual de dirt track, Gabriel Comănescu, de la CSM Brăila, şi-a revenit din punct de vedere fizic, după accidentarea suferită în urmă cu 8 luni la o etapă a Cupei MACEC din Polonia. Brăileanul, care este şi component al lotului naţional de seniori la această disciplină sportivă, a trecut peste perioada de recuperare şi acum, sub îndrumarea profesorului Mihail Dumitru, efectuează antrenamente pe pista stadionului Municipal, a căror componentă o reprezintă pregătirea fizică generală. 

“Pe toată perioada stării de urgenţă m-am antrenat acasă atât cât mi-a permis spaţiul şi corpul. Pentru că, aşa cum se ştie, am avut o accidentare destul de gravă în Polonia. Dar m-am refăcut şi din momentul în care s-a încheiat starea de urgenţă am început să alerg, fie pe aleile parcului Monument, fie la Municipal. Profesorul Mihail Dumitru mi-a făcut un program de pregătire pe care îl respect. La noi, cei de la dirt track, sunt solicitaţi o serie de muşchi şi la acest capitol lucrez”, ne-a declarat Gabriel Comănescu.

Medaliatul cu bronz la seniori din 2019 a spus că deocamdată, chiar dacă ar fi avut voie, tot nu putea să se antreneze pe motocicletă deoarece aceasta este defectă din toamna anului trecut. În urmă cu puţin timp, antrenorul secţiei de dirt track, Nelu Soare, a făcut un referat pentru procurarea pieselor necesare reparări motorului, dar acestea încă nu au fost procurate.

Reluarea antrenamentelor pe motocicletă va fi posibilă doar atunci când vor decide acest lucru cei de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Dar eu trebuie să-mi repar motocicleta. Anul trecut, când am fost accidentat, pe ea a concurat Ştefan Popa, iar la o etapă a Cupei MACEC aceasta s-a stricat. Antrenorul secţiei de dirt track a făcut un necesar de piese şi acum aşteptăm ca acestea să fie procurate. În rest clubul s-a preocupat de celelalte componente. Avem cauciucuri, ulei, metanol. Probabil că după 1 iunie MTS va stabili şi calendarul competiţional. Din câte ştiu vor fi 6 etape şi cu mai multe echipe la start. Până acum aveam CSM Brăila, CSAT Bucureşti şi Voinţa Sibiu, dar se pare că şi alte cluburi din ţară şi-ar fi exprimat dorinţa de a-şi înfiinţa şi afilia la Federaţia Română de Motociclism, secţii de dirt track”, a mai adăugat Gabriel Comănescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro