Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, aşteaptă de la ministrul Administraţiei, gălăţeanul Dan Nica, să-l aducă pe calea cea bună pe primarul de Galaţi, Dumitru Nicolae şi să-l convingă că nu poate face ce vrea cu cele 1.000 de ha pe care se ridică acum cartierul Siret. Stancu a primit o nouă împunsătură dinspre oraşul vecin zilele trecute, când Nicolae s-a lăudat că municipalitatea pe care o conduce poate face ce vrea cu terenul respectiv, pentru că şi-a câştigat acest drept în instanţă. Preşedintele CJ Brăila a precizat, ieri, că singurul lucru pe care l-a obţinut Galaţiul este o senţinţă judecătorească ce a fost deja atacată la Curtea de Apel Galaţi, pe tema legalităţii trecerii din domeniul public în domeniul privat, a circa 30 de hectare de teren, din cele 1.000 ha: "Acel teren a fost dat Galaţiului cu o destinaţie precisă: locuinţe sociale. Din motive pe care nu le comentez aici, ei au transferat prin Hotărâre de Consiliu circa 20-30 de hectare din proprietatea publică a CLM Galaţi în proprietate privată, în ideea, probabil, de a-i da altă destinaţie decât cea publică. Declaraţia din presă a domnului primar Nicolae m-a şocat pur şi simplu, când a spus că a rezolvat problema cu mia de ha cu Brăila, că el a câştigat. Sigur că noi putem spune orice, dar depinde cine ne crede. Eu cred că dacă ocupă un fotoliu cum îl ocupă el, de primar al Galaţiului, ar trebui să fie responsabil la ce aruncă pe piaţa mass-media. Îmi exprim speranţa că măcar în ultimul ceas, Galaţiul se va gândi la faptul că poate dezvolta această zonă împreună cu Brăila - şi e vorba despre un teritoriu care este în totalitate în Brăila, din punct de vedere administrativ. Eu zic însă că lucrurile se vor aşeza, îl aşteptăm şi pe domnul ministru Nica pentru o discuţie împreună cu cei care sunt implicaţi, pentru a analiza problema legal. Dânşii au câştigat la Tribunalul Brăila, noi am făcut recurs la Curtea de Apel Galaţi, probabil că vom strămuta procesul, vom vedea. Şi vă spun foarte clar că acolo noi dăm orice autorizaţie, cu o singură condiţie; să se integreze în Planurile de Urbanism Zonal, la care noi lucrăm. Nu poate nimeni să construiască unde vrea şi cum vrea, pe raza judeţului Brăila, indiferent a cui este proprietatea".
Pe de altă parte, Stancu a declarat că a suspendat o serie de procese împotriva Galaţiului, pe tema miei de ha, în ideea în care a primit promisiuni din partea autorităţilor vecine că recunosc şi respectă competenţa Brăilei în a elibera acte de urbanism şi acte de identitate pe cele 1.000 ha, însă vede că aceste promisiuni au fost în van şi se gândeşte la modul serios să reia procesele respective, chiar dacă unii gălăţeni ar putea răspunde penal pentru ceea ce au făcut.
La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional PSD, Adrian Năstase, aflat ieri la Brăila, a declarat că, în principiu, Hotărârea de Guvern prin care s-au dat Galaţiului cele 1.000 de ha a avut o intenţie bună, în sensul unei apropieri a celor două oraşe. În realitate, însă, ea a avut un cu totul alt efect, pentru că, probabil, "gălăţenii s-au lăcomit".
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.