Fuziunea PNL-PDL a «înţepenit» la Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Fuziunea PNL-PDL a «înţepenit» la Brăila

Oficializarea fuziunii dintre PDL şi PNL Brăila pare să aibă parte de oarece întârzieri. Cel puţin asta a reieşit din declaraţia de ieri a copreşedintelui PNL Brăila, Cătălin Boboc.
Precizăm că, potrivit Mediafax.ro, Marian Petrache, secretarul general al noului PNL, a afirmat la începutul săptămânii că situaţia procesului de fuziune PNL-PDL este "clară şi lucrurile sunt lămurite" în cel puţin 30 de filiale ale partidului. De asemenea, acesta a mai subliniat că organizaţiile judeţene unde lucrurile nu s-au clarificat vor fi invitate la discuţii la Centru.
Întrebat de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" în ce categorie se regăseşte organizaţia brăileană, senatorul Cătălin Boboc a apreciat că cea mai potrivită descriere ar fi că PNL Brăila este neutră deocamdată. "La Brăila, în legătură cu fuziunea, lucrurile sunt destul de simple. Nici nu suntem în dispută, în conflicte, dar, din păcate, nici nu am făcut paşi importanţi. Cumva lucrurile în momentul ăsta stau pe loc. Este drept, că a fost şi perioada cu sărbătorile, a fost şi acea mică situaţie mai puţin plăcută care a apărut la PDL (n.r. fostul lider PDL Brăila Alexandru Nazare a decis în luna decembrie să renunţe la poziţia de copreşedinte al PNL, pentru ca ulterior să revină asupra deciziei şi să îşi reia fotoliul). Din acest motiv aş spune că stăm pe loc. Nu e nici bine, nici rău", a declarat Boboc. Cu toate acestea, liberalul a punctat că îşi doreşte ca cele două formaţiuni să treacă peste micile neînţelegeri la nivel local şi să înfăptuiască fuziunea până în februarie cel târziu. "Colegii mei o doresc, dar şi cei mai mulţi dintre colegii din fostul PDL o doresc. Avem un scop comun, acela de a construi un partid puternic. Asta înseamnă că la sfârşitul lunii, indiferent cum vor arăta acele criterii prin care vom compune structurile de conducere, toţi cei care vor face parte din acele structuri, oameni serioşi, implicaţi, care gândesc pozitiv pentru partid indiferent de provenienţa lor, trebuie să se regăsească şi să se simtă parte a unui singur partid puternic", a mai completat sursa citată. Boboc a mai ţinut să amintească rezultatele din turul doi al alegerilor prezidenţiale, pe care le consideră cea mai bună dovadă a forţei colaborării dintre cele două formaţiuni la nivelul judeţului.
"Sunt convins că lucrurile se vor clarifica. La sfârşitul lunii avem o şedinţă importantă - Colegiul Naţional Director al partidului -, în care vom lămuri foarte multe lucruri. Eu sper că nu vom ajunge, să spun aşa, să fim împăcaţi de la Centru, ci vom fi noi oameni raţionali, aici în plan local şi vom găsi mijloacele necesare să punem în practică ceea ce, în fond, ştiu că ne dorim cu toţii", a mai afirmat senatorul.

Au început discuţiile despre unificarea grupurilor parlamentare PNL-PDL

Pe de altă parte, şi liderii grupurilor parlamentare PNL şi PDL din Camera Deputaţilor şi Senat au discutat, marţi, despre procedura de unificare a grupurilor parlamentare, începând din actuala sesiune, declarând că deciziile politice ale negocierilor vor aparţine conducerii noului PNL, după cum precizează tot Mediafax. Întrebat în legătură cu acest aspect, Cătălin Boboc a explicat că nu se pune problema unei întârzieri a fuziunii celor două grupuri, ci că acest lucru nu se putea face decât odată cu noua sesiune parlamentară. "Sigur că trebuie să se facă alegeri pentru lideri de grup, vicelideri, secretari, pentru funcţiile pe care grupul parlamentar nou format le va avea în conducerea Senatului, Camerei, a comisiilor. Lucrurile sunt absolut fireşti, discuţiile pe această temă nu au apărut din cauza unor tensiuni sau a nemulţumirii cuiva. Este o chestiune pe care trebuie să o lămurim tot noi, că nu are cine. E adevărat că sunt discuţii, negocieri, dar e normal să fie aşa până la urmă. Fiecare încearcă să ocupe nişte poziţii, nu văd nimic rău în chestiunea asta. Dar trebuie să fie suficient de maturi, să luăm în calcul toate aspectele şi să decidem cel mai bine. În fond, viitorul lider de grup va vorbi în numele tuturor parlamentarilor acestui nou partid şi atunci, trebuie să alegem gândindu-ne la asta, la cum ne va reprezenta, dincolo de provenienţa lui", a declarat senatorul. Totodată, acesta a confirmat că un alt unghi al discuţiilor pe această temă îl reprezintă numărul funcţionarilor publici permişi pentru un grup parlamentar.
"La grupurile parlamentare avem alocat un anumit număr de personal, conform organigramei Senatului sau a Camerei. Va fi o problemă şi cu asta, dar eu sunt singur că, dacă oameni buni, care au ani de zile de experienţă şi care ne ajută în derularea activităţii, riscă să rămână pe dinafară, vom găsi soluţii. Pot să vă spun că grupul parlamentar PNL până acum avea un şef de cabinet, 4-5 consilieri şi doi referenţi. Undeva la 6-7 oameni, în contextul în care noi eram 52 de senatori", a conchis Boboc.
În ceea ce îl priveşte pe celălalt copreşedinte al PNL Brăila, Alexandru Nazare, acesta nu a răspuns apelurilor noastre, pentru a obţine un punct de vedere pe acest subiect. La fel cum nu a raspuns nici atunci când am dorit să aflăm care au fost motivele pentru care a revenit asupra deciziei de a demisiona din funcţia de copreşedinte. Nu are timp să răspundă la telefon, însă ne bombardează cu comunicate de presă care nu au nicio legătură punctuală cu Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro