Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fuziunea PNL - PD este vazuta in mod diferit de reprezentantii celor doua partide

Deputatul PNL Gabriel Sandu este convins ca, indiferent ce formula va fi adoptata in ceea ce priveste viitoarele relatii dintre PNL si PD, cele doua partide vor participa tot impreuna la alegerile generale din 2008. Prezent ieri la intilnirea delegatiei permanente a PNL de la Iasi, deputatul Sandu ne-a declarat ca acesta este un subiect fierbinte care are doar doua variante de rezolvare: "Relatiile viitoare dintre PNL si PD ar putea sta in felul urmator. Sa prelungim protocolul de colaborare pina in 2013 si sa functionam pe sistemul de paritate "unu la unu". Si de abia dupa aceea sa vedem daca facem o fuziune sau nu. "Unu la unu" inseamna ca, daca de exemplu la Braila facem un consiliu de conducere din 6 persoane, trei vor fi din PNL si trei din PD, si tot asa pina la nivel de organizatii comunale. A doua varianta ar fi sa trecem direct la fuziune, dar pe acelasi principiu al paritatii, ca sa nu o mai lungim asa. Ei bine, aceste doua variante sint acum discutate de reprezentantii ambelor partide". Sandu a mai adaugat ca, indiferent de formula care va fi acceptata in final de ambele partide, PNL si PD vor merge tot sub steagul portocaliu al Aliantei la alegerile din 2008: "Intii vor fi alegerile pentru europarlamentari, la care vom merge impreuna, apoi cele generale, unde in mod sigur vom participa tot ca Alianta. Ne place culoarea portocalie si vrem sa raminem sub ea. Ramine sa se stabileasca zilele astea daca mergem direct pe fuziune sau prelungim parteneriatul".
Totusi, in pofida viziunilor luminoase ale deputatului Gabriel Sandu, liderul PD Braila, Horia Vasioiu, nu vede lucrurile chiar asa de roz. Acesta ne-a declarat ca, intr-adevar in acest moment in tara au loc diferite intruniri ale reprezentantilor celor doua partide, si ca intr-adevar se discuta si viitorul relatiilor dintre PNL si PD. Insa Vasioiu a tinut sa precizeze ca, cel putin la nivelul filialei brailene a PD, nici nu poate fi vorba in acest moment despre o fuziune: "La Braila nu cred ca se poate vorbi de o fuziune prea curind. Aici sint probleme mai grave care trebuie neaparat se fie puse la punct si asta nu se face cu una cu doua. Aici nu sint problemele la noi ci la ei, la PNL, si fuziunea cam iese din calcul, cel putin deocamdata. Trebuie sa isi clarifice ei problemele si dupa aceea putem discuta". Vasioiu a mai adaugat ca, oricum, indiferent daca e vorba despre prelungirea protocolului Aliantei sau de fuziune, decizia trebuie sa fie unanima si sa vina de jos in sus: "Eu cred ca ar trebui consultate toate organizatiile daca vor fuziune sau protocol, sau daca pot face asta. Poate sint judete unde nu merge treaba si trebuie gasite solutii. Nu e chiar asa de simplu. Sa vedem si ce urmari vor avea aceste intruniri de zilele astea".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii