Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fuziunea PNL - PD este privita cu rezerva de reprezentantii filialelor brailene ale celor doua partide

Reprezentantii filialelor brailene ale PNL si PD sint destul de rezervati in ceea ce priveste posibilitatea unei fuziuni intre cele doua partide. Acestia spun ca problema fuziunii trebuie discutata mult mai riguros la nivelul judetului nostru, unde relatiile dintre cele doua partide, cel putin la nivelul conducerii Primariei, au fost destul de agitate. Totodata, acestia recunosc ca, deocamdata, nu a avut loc nici o intrunire a Aliantei D. A. Braila care sa aiba ca subiect de discutie fuziunea celor doua partide. Astfel, senatorul PNL Dan Sabau, membru in comitetul interimar de conducere al organizatiei liberale din Braila, ne-a declarat ca, in ceea ce priveste filiala pe care o reprezinta, deocamdata nu s-au purtat nici un fel de discutii pe aceasta tema. Acesta ne-a mai explicat ca cel mai probabil se va tine o astfel de intrunire in cursul acestei saptamini: "La Braila inca nu am discutat nimic despre aceasta fuziune. Oricum, la nivel national, fuziunea este o solutie pentru un partid puternic, dar sa se conserve calitatile liberal-europene ale PNL. Oricum, trebuie si este necesar un tablou politic mai puternic care sa se integreze in cel popular european". Intrebat in ce masura este posibila o fuziune care sa nu fie numai pe hirtie la Braila, avind in vedere istoria tulburata a relatiilor dintre cele doua filiale, Sabau a tinut sa precizeze ca, cel putin din punctul sau de vedere, relatia cu PD nu a fost atit de rea, asa ca nu vede de ce nu ar functiona si fuziunea: "Eu cred ca am fost in relatii bune cu PD, ca si o parte destul de mare din membrii PNL. Pina la urma, asa cum alegerile au dovedit-o, la Braila a functionat Alianta, asa ca nu vad de ce nu ar functiona si fuziunea. E drept ca pina atunci trebuie sa se clarifice si situatia din PNL Braila, mai trebuie sa purtam si discutii cu colegii din PD. Este destul de mult de munca".
In ceea ce il priveste pe liderul PD Braila, deputatul Horia Vasioiu, acesta ne-a declarat ca isi mentine punctul de vedere exprimat in urma cu citeva zile, referitor la aceasta posibila fuziune, si anume ca pina cind filiala PNL Braila nu isi rezolva problemele interne, nici nu prea poate fi vorba de o fuziune: "Noi am inceput asa, niste discutii la nivelul organizatiei brailene a PD, dar care nu s-au finalizat deocamdata. Deci nu pot sa zic ce cred democratii braileni despre asta. Asteptam sa vedem si ce parere au liberalii despre asta, se pare ca nici ei nu sint prea lamuriti. Insa ceea ce pot sa spun e ca, la Braila, pina cind liberalii nu isi clarifica problemele, lucru care dureaza, nu prea stiu ce fuziune o sa facem. Asadar, fuziunea este o varianta care la Braila, in acest moment, inca nu prinde contur".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii