Mergi la conţinutul principal

"Futilități electorale și alte povești de adormit oamenii mari" - Lansare de carte la Centrul de Creație Brăila

* noul volum, semnat de prof. Adriana Bogatu și de Adrian Victor Vank, magistrat de carieră, va fi lansat vineri, 2 iulie, la ora 17.00, la Centrul de Creație din Piața Traian nr. 2 * apărut la Editura Creator, volumul este "radiografia unei lumi care pare că se încăpățânează să se rotească, la nesfârșit, în jurul propriului ax"

 

Orice carte este o luptă a omului cu timpul. Așa ne place tuturor să credem și aceasta este și încredințarea autorilor volumului "Futilități electorale și alte povești de adormit oamenii mari", care va ajunge în mâinile iubitorilor de lectură zilele acestea.

Astfel, în ziua de vineri, 2 iulie, ora 17.00, la Centrul de Creație din Piața Traian nr. 2, va fi lansat un nou volum semnat de prof. Adriana Bogatu, cadru didactic la Colegiul Național "Nicolae Bălcescu" Brăila și de Adrian Victor Vank, magistrat de carieră. Cartea proaspăt ieșită de tipar a apărut la Editura Creator (Grupul editorial Libris). Moderator al manifestării culturale de vineri este prof. Leti Brînzia, iar ca invitați vor fi prezenți Dana Anghelescu, director executiv la Clubul francofon de afaceri Brașov, Laura Dobrea, procuror și Ruxandra Ilie, comisar șef în cadrul Direcției Generale Afaceri Europene Shengen și Relații Internaționale, din cadrul MAI. 

"Un pamflet. O radiografie a unei lumi care pare că se încăpățânează să se rotească, la nesfârșit, în jurul propriului ax. Dincolo de ideologii, produse fast food ale gândirii, discursul politic este un monolog monocrom asupra înfăptuirii analizată în raportul dialectic dintre aspirație și implinire. Se definește fără echivoc "ce trebuie să se poată și de ce trebuie să se poată", punând sub semnul întrebării chiar și ceea ce "nu s-a putut să se poată". Se explică apoi, cu lux de amănunte, "ce se poate, cum se poate și de ce antecesorii nu au putut". Concluzia:” se poate mai mult și mai bine decât au putut sau pot alții". Se stabilește clar de ce nu s-a putut: "pentru că nu s-a vrut!". Deoarece e axiomatic, "dacă se vrea, se poate și se va putea să se poată". Concluzionând: cum să nu-i iubești?", ne-au spus, în exclusivitate, autorii volumului  "Futilități electorale și alte povești de adormit oamenii mari", Adriana Bogatu și Adrian Victor Vank.

Este a treia carte scoasă în coautorat de prof. Adriana Bogatu și Adrian Victor Vank, după romanul "Dresorul de cactuși" - lansat în februarie anul trecut, la Teatrul "Maria Filotti" - și cartea "...Și duminică e tot sâmbătă", lansată pe 5 octombrie 2020, în plină pandemie de coronavirus, de Ziua Internațională a Educației, la București.

În urmă cu câteva zile, prof. Adriana Bogatu a postat pe pagina sa de Facebook următoarele:

"Lumea e cum suntem noi/ Ce cumplit-asemănare", zicea poetul. Spre deosebire de copii, oamenii mari nu-și fac niciodată lecțiile la timp. Sunt grăbiți, indiferenți, stresați, suprasolicitați, au deadline-uri năucitor de apropiate și cad aproape mereu în același loc în care se împiedicaseră deja de alte multe ori înainte. "Futilități electorale și alte povești de adormit oamenii mari" este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Este asemenea fotografiilor în rafală, capturate câte 10 pe secundă și cărora, de regulă, nu le scapă niciun detaliu".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro