S-a lămurit, în final, misterul întârzierii emiterii autorizaţiei de demolare a conductelor din fosta reţea de termoficare a oraşului.
Ieri, în şedinţa Consiliului Local Municipal, primarul Aurel Simionescu a ţinut să precizeze că de la dosarul de autorizare lipseşte avizul de la Mediu, fără de care autoritatea judeţeană nu poate să elibereze actul cu pricina. Contactat de reporterii "Obiectiv", directorul Agenţiei de Protecţia Mediului Brăila, Ciprian Cuzmin, a explicat că "procedura s-a întârziat deoarece documentaţia adusă de firma respectivă nu corespundea cu realitatea din teren. Concret, ei au prezentat procesul verbal de predare-primire a conductelor, aşa cum li s-a dat de la Primărie. Acesta, însă, nu mai corespundea, din cauza furturilor din ultima perioadă. Le-am solicitat să prezinte exact situaţia conductelor existente, iar dumnealor s-au conformat. Noua documentaţie a fost deja depusă, iar procedura de emitere a avizului este în curs de finalizare".
Reamintim că au trecut nu mai puţin de 4 luni de la data la care sibienii de la "Laromet" - afacerea familiei Mihuţescu -, au cumpărat la licitaţie reţeaua supraterană de conducte din fostul sistem de termoficare urbană, iar în tot acest răstimp, firma cu pricina n-a apucat să facă mai nimic pentru a o valorifica la fier vechi. În lipsa autorizaţiei de demolare, SC "Laromet Transib" a încasat deja încă din vară două amenzi în valoare totală de 80.000 lei (50.000 lei amenda de la Poliţia Locală şi 30.000 lei de la Garda de Mediu Brăila) pentru lucrările de demolare începute. De atunci, hoţii de fier vechi au atacat în mod organizat conductele din oraş. Asta după ce au pus la pământ şi "subtilizat" kilometri întregi de conducte pe raza comunei Chiscani.