Furturi din societăţi din Brăila, comise de un gălăţean | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Furturi din societăţi din Brăila, comise de un gălăţean

* poliţiştii l-au identificat pe un tânăr de 27 de ani, din județul Galați, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată * în martie, acesta ar fi sustras bunuri și sume de bani de pe tejghelele a patru societăți comerciale din Brăila

 

 

Furturi din societăţi de pe raza municipiului Brăila, comise de un gălăţean. Suspectul de furt a fost prins de poliţişti. Faptele au fost comise în luna martie, hoţul profitând de neatenţia angajaţilor şi a furat bunuri de pe rafturi.

La data de 18 iunie, polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale l-au identificat pe un tânăr de 27 de ani, din județul Galați, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată. În fapt, în cursul lunii martie, profitând de neatenția vânzătoarelor, acesta ar fi sustras bunuri și sume de bani de pe tejghelele a patru societăți comerciale de pe raza municipiului. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată. În prezent, acesta se află în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru comiterea altor infracțiuni de furt.

 

Recomandări pentru angajaţii societăţilor comerciale

 

Manifestaţi vigilenţă atunci când vi se solicită produse de pe rafturile mai greu accesibile ale magazinului; în momentul în care sunteţi cu spatele, hoţul va profita şi va sustrage bunuri din magazin;

Pentru evitarea furturilor, abordaţi persoanele suspecte cu întrebări de genul : ” Pot să vă ajut cu ceva?” sau „Vă pot ajuta să găsiţi ceea ce căutaţi?”, care îi determină pe cei mai mulţi dintre infractori să îşi abandoneze planurile.

Nu părăsiţi magazinul, chiar pentru perioade scurte de timp, fără să vă asiguraţi că aţi încuiat uşa şi aţi securizat celelalte căi de acces;

Nu ţineţi banii din încasări la vedere;

Nu depozitaţi pe tejghea sau în jurul spaţiului de servire bunuri care v-ar obtura câmpul vizual şi v-ar limita posibilitatea de a supraveghea magazinul;

Bunurile personale de valoare (poşetă, portofel, telefon mobil) amplasaţi-le în locuri unde nu pot fi văzute de clienţi.

 Dacă vă simţiţi ameninţaţi, dacă sunteţi victimă sau martor al unei infracţiuni, sunaţi la Dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, la numărul  0239/ 606.100.

 

Pentru protecţia spaţiilor comerciale, poliţiştii brăileni vă recomandă să instalaţi un sistem de supraveghere video şi unul de alarmă contra efracţiei, să montaţi uşi şi ferestre care să dispună de sisteme de închidere cu grad ridicat de siguranţă şi să se instaleze gratii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro