Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Furnizorul de gaz metan al "CET" si-a deschis pe platforma centralei termice propria statie de distributie

La mijlocul acestei saptamini, furnizorul de gaz metan al SC "CET" SA si-a deschis in curtea unitatii brailene propria statie de distributie a acestui combustibil. Investitia realizata de "Alpha Metal" se cifreaza la circa 1,5 milioane euro si, dupa cum sustine conducerea centralei termice, acest lucru asigura o concurenta reala intre furnizorii de gaz metan, cunoscut fiind faptul ca "Distrigaz" a fost pina nu demult furnizor traditional pentru "CET". "In cursul acestui an expira contractul de furnizare a gazului metan, iar in situatia in care si actualul furnizor are propria statie de gaz in curtea SC "CET" asigura o concurenta reala pe piata. Pentru noi deschiderea acestei statii constituie un avantaj in contextul in care, in urma colaborarii cu actualul furnizor, pretul gazului achizitionat se apropie de pretul de transport care este mult mai mic in comparatie cu cel de distributie. De altfel, din calculele noastre a rezultat ca a fost realizata o economie de peste 30 miliarde lei, adica aproape un milion de euro ceea ce a indus si costuri reduse pentru societate", ne-a declarat Vasile Muntenita directorul general al SC "CET".
Important de mentionat este faptul ca "Alpha Metal" are in proiect impreuna cu o companie din SUA realizarea unei investitii importante tot in curtea SC "CET", estimata la circa 15 milioane USD constind in construirea unei fabrici de biodiesel. Nu poate fi trecut cu vederea faptul ca patronul "Alpha Metal", Jacob Fonea, este nominalizat in Topul celor mai bogati 300 romani, cu o avere estimata la 12 - 14 milioane dolari, fiind pozitionat in fata fostului ministru al economiei si comertului, Dan Ioan Popescu sau a lui Mircea Lucescu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii