Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A furat 1.600 de euro din apartamentul prietenei

Doi tineri de 19 ani, din cartierul Hipodrom, au fost pusi sub acuzatie si trimisi in fata completului de judecata, pentru o paguba de 1.600 de euro (aproape 58 de milioane de lei), pe care au provocat-o brailencei Emilia Mazare, in luna februarie. Banii reprezentau drumul pina in Canada, partea vatamata dorind sa-si urmeze sotul peste Ocean. Iulian Pandrea si Georgian Mihai au declarat ca au comis furtul cu acordul Florentinei, fiica Emiliei Mazare, in virsta de 16 ani, care nu avea chef sa plece peste hotare. Cum, in prezent, familia Mazare se afla in Canada, Politia n-a putut sa infirme afirmatiile inculpatilor. Unul dintre infractori a lasat un bilet la locul faptei: "Banii se fac. Familia nu se mai face. Fara politie. Ginditi-va bine." "Isprava" celor doi s-a dovedit a fi un gest prostesc, pentru ca, dupa declansarea anchetei, parintii lor au fost siliti sa dea inapoi cei 1.600 de euro.
In februarie 2005, Emilia Mazare a primit de la sotul plecat in Canada suma de 1.600 de euro, ca sa-l urmeze pe acesta peste hotare. Florentina, fiica sotilor Mazare, urma sa plece si ea peste hotare. Cum-necum, Iulian Pandrea, prietenul Florentinei, a pus mina pe cheia apartamentului si, in noaptea de 25/26 februarie, a sustras cei 1.600 de euro. Hotul a fost insotit de amicul sau, Georgian Mihai, cu care a si impartit "prada". Potrivit anchetatorilor, inainte de a parasi locul faptei, Georgian a scris un bilet in care ii ameninta pe pagubasi, atentionindu-i, totodata, sa nu sesizeze politia.
A doua zi, infractorii au plecat in Birlad, unde au schimbat valuta sustrasa. Banii obtinuti - 57.631.200 lei - i-au cheltuit in interes personal. Initial, oamenii legii au audiat-o pe Florentina Mazare, care a declarat ca, in ziua in care s-a comis infractiunea, a fost in vizita la prietenul ei, dupa ce venise de la scoala. Intrucit lasase ghiozdanul pe hol, in locuinta lui Iulian, e posibil ca acesta sa fi sustras cheile pe care apoi le-a folosit pentru a patrunde in casa familiei Mazare, a spus minora. De cealalta parte, Iulian Pandrea a afirmat ca, de fapt, Florentina i-ar fi dar cheile de bunavoie, ca sa fure cei 1.600 de euro, banii de drum. Motivul? Nu avea chef sa plece in Canada. O confruntare intre cei doi nu a fost posibila, pentru ca familia Mazare este plecata peste Ocean.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii