Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Functionarii publici s-au asezat la masa negocierilor cu Guvernul

Conducerea filialei locale a Aliantei Federative a Sindicatelor
Functionarilor Publici "Sed Lex" a anuntat ca a aminat declansarea miscarilor de protest in contextul in care a inceput negocierile cu Executivul. Reprezentantul local al aliantei "Sed Lex", Latiu Petre, a explicat ca, zilele trecute, Consiliul unional al organizatiei a decis sistarea actiunilor vizind lupta sindicala pe perioada negocierilor cu Guvernul, termenul limita acordat pentru ca partile sa ajunga la o intelegere fiind 2 octombrie. "Oricum in teritoriu s-au strins semnaturi pentru organizarea de miscari de protest si deja au inceput discutiile pe tema modificarii unitare a legii salarizarii bugetarilor", a explicat Latiu.
Principalele revendicari vizeaza acordarea unui salariu mediu net de 1.225 RON, acordarea sporului de fidelitate Intre 3- 20% si acordarea sporului de confidentialitate de 15%.
Initial, actiunile de protest au fost anuntate in contextul in care Guvernul nu a respectat prevederile protocolului semnat Intre federatiile membre ale Aliantei "Sed Lex" si ministerele desemnate de Guvern la negocieri, care prevedea ca, pina la sfirsitul lunii iunie, sa fie redactata legea privind sistemul unic de salarizare a functionarilor publici si a personalului contractual.
Din Alianta "Sed Lex" face parte Federatia Nationala a Sindicatelor
din Finante, Federatia Nationala a Sindicatelor Muncii si Protectiei
Sociale, Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Locala,
precum si Federatia Sindicala a Statisticienilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii