Mergi la conţinutul principal

Functionarii din Primarie chiar sint prost platiti

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, admite ca, in unele cazuri, cererea de majorare a salariilor din administratia publica nu este deloc deplasata. El a precizat ca tinerii pe care i-a angajat zilele trecute la Primarie, chiar daca au studii superioare, primesc un salariu lunar de 740 lei, din care se mai scad si impozitele, ceea ce nu este nici pe departe un cistig decent: "Din punctul meu de vedere, ca ordonator de credite, ar trebui sa avem o solicitare nuantata de majorare a salariilor - si cei din administratie o au -, in sensul in care majorarea sa fie mai mare la cei care sint angajati mai noi si mai mica, la cei cu vechime. Oamenii nu ramin in administratie pentru ca au venituri mai mult decit modeste in acest domeniu si mai mult decit atit, functionarii publici nici nu pot desfasura o activitate suplimentara, decit eventual sa fie cadre didactice. Am angajat zilele acestea sase persoane, in urma concursurilor care s-au tinut, iar salariul pe prima treapta este la nivelul de 740 de lei brut. Acesti tineri nu au nici vechime, nici sporuri de alt gen, iar daca i se aplica si impozitele, va dati seama la ce suma ajunge salariul. Salarizarea functionarilor publici se face dupa o lege speciala si spre deosebire de alte legi speciale, care, de obicei, sint mai bune decit legea de baza, ca sa-i zic asa, aceasta are o grila de salarizare care-i defavorizeaza pe cei vizati, comparativ cu alti salariati, care au impus un plafon minim pentru cei cu studii superioare de peste 800 lei. Eu cred ca salarizarea trebuie facuta in asa fel, incit sa motiveze oamenii tineri sa vina sa lucreze in administratia publica si sa ramina in acest domeniu, pentru ca se mai intimpla sa vina, sa “sufere” 1-2 ani, isi fac un sistem de relatii, dupa care pleaca in mediul privat, unde sint mai bine remunerati. Ca sa facem o comparatie, salariul acesta de 740 lei este comparabil cu cel pe care-l are un angajat la un supermarket, care pune marfa in raft. Noi le mai dam ore suplimentare sau diverse tipuri de premieri, dar ele sint in niste limite si ocazional".
Amintim ca, in Primaria Braila, cel mai mare venit lunar este de 4.100 lei, cel al directorului economic Stoica Anghelescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro