Funcţionarii din dosarul «Stancu vs. DNA», disponibilizaţi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Funcţionarii din dosarul «Stancu vs. DNA», disponibilizaţi

Consiliul Judeţean Brăila trece din nou printr-o criză de proporţii după ce Tribunalul Vrancea s-a pronunţat, ieri, în privinţa disponibilizării, pe durata procesului, a celor 12 funcţionari publici implicaţi în dosarul "Stancu vs. DNA". Cu alte cuvinte, aceştia nu mai au voie să se prezinte la lucru începând de astăzi. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât Consiliul Judeţean urmează să aprobe chiar astăzi planul bugetar pentru 2015 şi cele două direcţii cheie - Achiziţii Publice, respectiv, Direcţia de Finanţe -, sunt în blocaj total. Trebuie precizat totuşi, că doi dintre funcţionarii publici luaţi în vizor de procurorii DNA sunt în concediu medical, prin urmare nu pot fi suspendaţi, însă nici nu activează în cadrul instituţiei. De asemenea, Jenica Dumitraşcu, fostul şef al Departamentului Tehnic, de asemenea implicată în dosar, a ieşit la pensie, iar Rodica Ştefan, este angajată în cadrul Primăriei Vădeni, prin urmare, nu afectează în mod direct structura personalului CJ Brăila. Rămân însă, 8 posturi cheie faţă de care preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, a eliberat, începând de ieri, documentele privind disponibilizarea, până la încheierea procesului aflat pe rolul Tribunalului Vrancea. Şi mai grav este faptul că aproape toţi aceşti angajaţi ai CJ Brăila fac parte din proiecte investiţionale importante la nivelul judeţului, care în prezent, sunt sistate.

Viorel Mortu: "Încercăm toate variantele posibile ca să rezolvăm problema cât mai repede"

Soluţia de avarie, propusă de preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu constă în organizarea cât mai rapidă a unui concurs şi angajarea (inclusiv a pensionarilor) de înlocuitori. În paralel, se merge şi pe ideea transferului de personal de la alte instituţii, astfel încât să se acopere golul creat şi activitatea celor care au fost disponibilizaţi să fie acoperită. "Am trimis un jurist la Tribunalul Vrancea şi am obţinut o copie a documentului. Conform legilor în vigoare, ei nu mai pot lucra în instituţia noastră, cel puţin deocamdată, până la soluţionarea cazului. Începând de mâine (n.r. astăzi) sunt disponibilizaţi. Între timp, posturile vor fi ocupate prin concurs, fie prin transfer de la alte direcţii către cele care au rămas acum fără ei. Va fi un concurs pe o dată limitată. În privinţa transferului de funcţionari de la alte direcţii sau instituţii conexe, am făcut deja o adresă, va pleca mâine (n.r. astăzi) către Consiliile Judeţene din Galaţi, Vrancea, Buzău, Tulcea şi Ialomiţa, pentru a vedea dacă sunt cumva acolo brăileni care fac naveta, să încercăm să îi aducem la noi. Încercăm toate variantele posibile ca să rezolvăm problema cât mai repede, pentru că sunt direcţii fundamentale în structura Consiliului şi bugetul se dezvoltă tocmai pe baza acestora. Fără oameni competenţi în zonă suntem vulnerabili", a declarat Viorel Mortu. Interesant de semnalat ar fi şi faptul că aceşti funcţionari publici, conform hotărârii Tribunalului Vrancea, ar fi trebuit suspendaţi încă din data de 1 octombrie 2014, însă Tribunalul nu a comunicat o adresă în acest sens către CJ Brăila.

Cine sunt cei 12 funcţionari?

Cei 12 funcţionari publici anchetaţi în dosarul în care au fost implicaţi fostul preşedinte CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu şi vicele Florin Mija sunt: Nicolae Moisiu (şef în cadrul Biroului Achiziţii Publice), Georgel Ghenea (consilier superior în cadrul Compartimentului Administrare Bunuri şi Reglementare Rutieră), Vasile Puia (consilier superior în cadrul Compartimentului Administrare Bunuri şi Reglementare Rutieră), Ionică Popescu (consilier superior în cadrul Biroului Achiziţii Publice), Cezar Antoniu Mocanu (şef în cadrul Biroului Tehnic), Mircea Bădescu (consilier superior în cadrul Compartimentului Implementare, Monitorizare Proiecte), Ionel Puşcă (director executiv în cadrul Direcţiei Tehnice şi de Gospodărire Comunală), Lucian Sebastian Buzuleac (consilier superior în cadrul Compartimentului Implementare, Monitorizare Proiecte), Nicu Sava (inspector superior în cadrul Compartimentului Disciplină Contractuală şi Executare Silită), Lenuţa Roşioru (inspector de specialitate în cadrul Compartimentului Gospodărire Comunală), Jenica Dumitraşcu (fost şef în cadrul Departamentului Tehnic, înlocuită de Ionel Puşcă după pensionare) şi Rodica Ştefan (salariat în cadrul Primăriei Vădeni).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro