Mergi la conţinutul principal

Funcţionarii brăileni din administraţia publică nu sunt în grevă

Funcţionarii din administraţia publică, membri ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), sunt astăzi în grevă generală, supăraţi că solicitările şi doleanţele lor au rămas fără răspuns din partea Guvernului. Revendicările lor vizează reglementarea şi liberalizarea acordării, începând din acest an, a tichetelor de masă, sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale, în măsura în care instituţiile la care sunt angajaţi realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii. Protestatarii cer, de asemenea, creşteri salariale de până la 40%, respectiv aplicarea legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. "Este nevoie de o creştere de 40% pentru a putea să trăim, nu decent, doar să putem să trăim. Să ajungem la veniturile pe care le-am avut înainte ca Guvernul Boc să le taie", a specificat Bogdan Şchiop, secretarul general al FNSA.
La nivel local însă, funcţionarii brăileni nu sunt în grevă deoarece nu sunt afiliaţi FNSA, însă declară că-i susţin pe grevişti şi revendicările lor. "Noi suntem afiliaţi Sed Lex, care are progamate acţiuni de protest pentru luna mai. Aşa că joi, 30 aprilie, funcţionarii administraţiei publice locale vor lucra. Asta nu înseamnă că nu suntem alături de colegii grevişti din judeţele unde afilierea sindicală este către Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, mai ales că problemele şi revendicările susţinute sunt comune. Aşteptăm şi noi programul acţiunilor de protest ale Sed Lex", ne-a declarat liderul local al "Sindicatului Administraţiei Locale al Salariaţilor Primăriei", Ionuţ Bardaş.

Revenind la calendarul protestelor anunţate de FNSA, acţiunile îndreptate împotriva Guvernului vor continua la sfârşitul lunii mai, în data de 27, cu un miting la Bucureşti, la care se aşteaptă să participe minim 3.000 de membri de sindicat. În cazul în care nici aşa nu le vor fi ascultate doleanţele, FNSA ameninţă că va demara procedurile pentru strângerea de semnături, în vederea declanşării grevei generale pe termen nelimitat în administraţia publică locală din România, în a doua parte a anului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro