Mergi la conţinutul principal

Fugarul de serviciu

La numai 11 ani, un băiat din municipiu, abandonat de familie şi protejat într-un centru al Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului Brăila (DGASPC), şi-a făcut un obicei din a se face nevăzut. Este client fidel al poliţiştilor şi jandarmilor, care sunt anunţaţi, în mod repetat, de dispariţia băiatului şi îl găsesc prin diferite zone din municipiu. După ce revine la "domiciliu", nu durează însă prea mult, şi minorul dispare din nou.
Ultima dispariţie a copilului a fost înregistrată sâmbătă, 28 mai, el plecând din curtea centrului în timp ce se afla la programul de joacă. S-a făcut nevăzut, iar lucrătorii au dat alarma, persoana în cauză fiind pusă în urmărire. Abia după trei zile, mai precis luni, 30 mai, dispărutul a fost găsit. El se afla prin zona OMV Petrom, adică la ieşirea din municipiu, deşi era noapte. Nu păţise însă nimic, astfel că jandarmii l-au preluat şi l-au dus, din nou, la centrul de protecţie.
"În jurul orei 22.30, o patrulă de jandarmerie l-a depistat pe Şoseaua Buzăului din municipiul Brăila, pe minorul ce plecase în mod voluntar din Centrul Primire în Regim de Urgenţă Copii Brăila.
Băiatul a fost găsit în zona unei benzinării, iar din verificările făcute, membrii patrulei de jandarmerie au constatat că acesta figura în evidenţe ca persoană urmărită la nivel naţional. Băiatul a fost condus şi încredinţat reprezentanţilor centrului respectiv", a precizat plt. maj. Sorin Neftode din cadrul Jandarmeriei Brăila.
După cum ne-a informat conducerea DGASPC Brăila, băiatul, de loc din municipiu, a fost adus în centrul de urgenţă de către poliţie în martie 2015, fiind identificat fără supraveghere la data respectivă. Ulterior, a venit mama şi l-a luat, dar în septembrie 2015, a revenit bunica cu el la centru, spunând că nu îl poate supraveghea în mod corespunzător. Bunica a anunţat că mama băiatului avea o altă relaţie cu un bărbat şi nu putea să se mai ocupe de acest copil.
Minorul a avut mai multe plecări voluntare, atât din centrul de
plasament în regim de urgenţă, cât şi de la şcoală, fiind obişnuit să
fie lipsit de supraveghere şi să nu respecte anumite norme de
conduită. Acesta a fost inclus şi într-un program de consiliere
psihologică.
Rămâne de văzut cât va sta acum liniştit în centru şi când va fi din nou anunţată Poliţia despre dispariţia lui.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro